AcasăȘTIRI EXTERNEXi Jinping face o promisiune cu iz războinic: "Vom zdrobi încercările de...

Xi Jinping face o promisiune cu iz războinic: „Vom zdrobi încercările de independenţă”

Xi JinpingXi Jinping face o promisiune cu iz războinic: "Vom zdrobi încercările de independenţă"

Xi Jinping a promis joi că va finaliza „reunificarea” cu Taiwanul autonom şi că va „zdrobi” orice încercări de independenţă, ceea ce a stârnit o reacţie puternică din partea Taipeiului.

Rezolvarea chestiunii Taiwan şi realizarea reunificării complete a patriei-mamă sunt sarcinile istorice statornice ale Partidului Comunist Chinez şi aspiraţia comună a întregului popor chinez”, a mai zis liderul chinez la marcarea a 100 de ani de la apariţia Partidului Comunist.

Taiwan-ul s-a răsculat

Oficialii din Taiwan se tem, evident, de ameninţarea lui Xi Jinping. Ei au zis că deşi Partidul Comunist a obţinut „o anume dezvoltare economică”, rămâne o dictatură care calcă în picioare libertăţile omului şi ar trebui să treacă la democraţie.

Erorile sale istorice în luarea de decizii şi acţiunile permanent dăunătoare au produs ameninţări grave la adresa securităţii regionale”, a adăgat consiliul.

Poporul din Taiwan a respins principiul „o singură Chină”, care susţine că insula este parte a Chinei, iar Beijingul ar trebui să renunţe la intimidarea sa militară şi să discute cu Taipeiul de pe poziţii egale, a mai transmis consiliul.

Xi Jinping vrea o alipire paşnică

Xi Jinping a făcut apel la un proces de „reunificare paşnică”, însă a rămas foarte dur şi ferm asupra acestei alipiri.

Liderul chinez a mai zis că nimeni nu ar trebui să „subestimeze determinarea puternică a poporului chinez, dorinţa fermă şi capacitatea formidabilă de a apăra suvernitatea naţională şi integritatea teritorială”.

author avatar
Andrei Ștefan
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger