AcasăȘTIRI EXTERNEWizz Air NU mai zboară în vecinii României. Din 14 martie, suspendă...

Wizz Air NU mai zboară în vecinii României. Din 14 martie, suspendă zborurile către și dinspre această capitală

wizz air

Wizz Air a transmis că niciun avion al său nu va mai decola și nici ateriza la Chișinău începând din 14 martie, pe o perioadă nedeterminată.

De ce a luat compania această decizie? Ca urmare a ameninţărilor lansate de Moscova la adresa Republicii Moldova. În plus, Ucraina a susținut că are dovezi că la Kremlin se pregătește preluarea prin forță a puterii de la Chișinău.

Wizz Air, îngrijorări pentru siguranţa pasagerilor

Wizz Air a transmis luni că a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova.

„Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”, au transmis reprezentanții Wizz Air, precizând că au „monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale”.

Vor suplimenta zborurile către Iaşi

Acest lucru presupune o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, care este cea mai apropiată destinație din reţeaua Wizz Air.

De asemenea, rutele din capitala Republicii Moldova către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără a fi înlocuite cu o alternativă directă.

Clienţii îşi iau banii înapoi

Oamenii afectaţi de această decizie a celor de la Wizz Air au mai multe opţiuni la îndemână:

  • rezervarea gratuită a unui alt bilet
  • rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare
  • rambursarea a 100% din prețul biletului.
author avatar
Andrei Ștefan