AcasăȘTIRI EXTERNEWeekend însângerat în Canada: au înjunghiat 25 de persoane!

Weekend însângerat în Canada: au înjunghiat 25 de persoane!

Cel puțin zece persoane au fost ucise și 15 rănite, duminică în atacuri cu armă albă în două comunități izolate din Canada, a anunțat poliția, care a lansat o amplă acțiune de urmărire în trei provincii pentru a găsi doi suspecți.

„Am localizat 10 persoane decedate în 13 locații din comunitățile James Smith Cree Nation și Weldon, Saskatchewan”, a declarat comisarul adjunct Rhonda Blackmore în cadrul unei conferințe de presă. „Alte victime au fost rănite, dintre care 15 au fost transportate până acum la diferite spitale”, a adăugat ea, scrie CNN.

Premierul Trudeau: „Atacuri îngrozitoare și sfâșietoare”

 

Suspecții au fost identificați ca fiind doi bărbați pe nume Damien Sanderson și Myles Sanderson, în vârstă de 30 și 31 de ani, cu părul negru și ochi căprui. Se crede că au fugit cu o mașină Nissan Rogue de culoare neagră, care a fost furată, a declarat Rhonda Blackmore. Poliția a fost desfășurată „în forță” pentru a-i captura.

O alertă privind o persoană periculoasă a fost emisă duminică dimineața către populația din Saskatchewan de către poliție, care a răspuns la mai multe atacuri cu cuțitul în mai multe locații din comunitatea aborigenă James Smith Cree Nation și din satul vecin Weldon.

„Atacurile de astăzi din Saskatchewan sunt îngrozitoare și sfâșietoare. Gândurile mele se îndreaptă către cei care au pierdut persoane dragi și către cei care au fost răniți”, a scris premierul Justin Trudeau pe Twitter.

Suspecții, căutați într-o regiune cât jumătate din Europa

Poliția a primit un prim apel la ora locală 5:40 despre o înjunghiere la James Smith Cree Nation, urmată de altele, a precizat Blackmore. Autoritățile cred că „unele dintre victime au fost țintite de suspecți, iar altele au fost atacate la întâmplare”, a spus ea.

Suspecții au fost semnalați pentru prima dată în Regina, capitala provinciei, la peste 300 de kilometri sud. Alerta și căutările s-au extins apoi în provinciile vecine Manitoba și Alberta, o regiune vastă, de jumătate din mărimea Europei.

Nu se știe deocamdată nimic despre motivația acestor atacuri, care au intervenit în timp ce în orașul Regina urma să se desfășoare un meci foarte așteptat din Liga canadiană de fotbal.

author avatar
Tudor Borcea