AcasăȘTIRI EXTERNEWeekend de groază în SUA: 60 de oameni împușcați, inclusiv 10 minori,...

Weekend de groază în SUA: 60 de oameni împușcați, inclusiv 10 minori, și 7 morți într-un singur oraș – VIDEO

Atacurile armate cauzate și de neîncrederea în autorități Atacurile armate cauzate și de neîncrederea în autorități / Sursă foto: captură CNN

Șapte persoane au fost împușcate mortal iar alte 53 au fost rănite, inclusiv 10 minori, în urma mai multor atacuri armate care au avut loc în acest weekend în Chicago.

Acesta nu este primul weekend sângeros de la Chicago – în cursul zilelor de 11 și 12 iulie alte 64 de persoane au fost împușcate, dintre care 13 au decedat. Șase victime erau minori iar unul dintre ei a fost împușcat mortal.

Una dintre victimele din acest weekend, o femeie în vârstă de 24 de ani, se afla pe trotuar, într-o zonă rezidențială, „când a auzit împușcături și a simțit o durere”, au transmis autoritățile locale într-un comunicat oficial. În prezent, aceasta se află internată în spital, însă nu colaborează cu poliția.

Cu câteva ore înainte, un bărbat în vârstă de 35 de ani fusese împușcat mortal în gât.

Atacurile armate cauzate și de neîncrederea în autorități

Pe parcursul acestui an, criminalitatea a crescut în majoritatea orașelor mari din Statele Unite ale Americii, chiar dacă numărul plângerilor referitoare la diferite infracțiuni a scăzut. Această creștere coincide cu ridicarea restricțiilor legate de pandemia de coronavirus și a protestelor în masă împotriva violenței din partea polițiștilor, dar și a rasismului.

Nivelul general de criminalitate a scăzut cu 9%, numărul omuciderilor şi cel al incidentelor armate au crescut cu 48%, respectiv 46%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, informau autoritățile din Chicago în urmă cu câteva zile.

Criminologul Richard Rosenfeld, de la Universitatea Missouri-St.Louis, a declarat pentru CNN că este posibil ca această creştere a actelor de violenţă în SUA să fie legată de tulburările declanşate de moartea lui George Floyd în timpul arestării, la sfârşitul lui mai, în Minneapolis. De asemenea, acesta precizează că atunci când oamenii nu au încredere în poliţie pot fi tentaţi să creadă că trebuie să-şi caute singuri dreptatea.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
283 afisari

2 COMENTARII

  1. In America mor anual 70.000 de oameni prin impuscare injunghiere sinucidere sau nu sunt gasiti. Deci armele fac un rau atat de mare ca si covid. Donald trebuie sa limiteze armele militare si f puternice si sa sporeasca vestele de protectie geamuri si locuri de refugiu sigure.

  2. Nu poti sa ai arma militara daca nu esti militar, nu poți avea cartus pe teava daca nu esti atacat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger