AcasăȘTIRI EXTERNEWashington DC, paralizat de o furtună de zăpadă. Air Force One, blocat...

Washington DC, paralizat de o furtună de zăpadă. Air Force One, blocat pe pistă! (FOTO/VIDEO)

Washington, paralizat de o furtună de zăpadă. Avionul lui Joe Biden, blocat pe pistă (FOTO/VIDEO)

După un sezon de sărbători marcat de temperaturi deosebit de blânde, o furtună de zăpadă a lovit luni, 3 ianuarie, capitala SUA, Washington, și zona înconjurătoare, închizând serviciile federale și școlile, oprind circulația autobuzelor și accentuând perturbările din traficul aerian.

Până la ora 20:30 (1:30 GMT), cel puțin 3.173 de zboruri interne sau internaționale către sau dinspre Statele Unite au fost anulate, după 2.650 de zboruri anulate duminică și 2.570 de zboruri anulate sâmbătă.

Aproximativ 6.800 de zboruri au fost, de asemenea, întârziate în timpul zilei.

Furtuna de zăpadă a accentuat haosul care domnea deja în traficul aerian din Statele Unite de săptămâni întregi din cauza creșterii contaminărilor legate de varianta Omicron a Covid-19.

Necazuri pentru Biden și Air Force One

Luni, în prima parte a zilei, însuși președintele Joe Biden a fost nevoit să înfrunte furtuna când s-a întors în capitală după câteva zile de vacanță în Delaware (Est).

Avionul său Air Force One a rămas blocat pe pistă timp de 30 de minute, în timp ce personalul a putut curăța zăpada de pe pistă, apoi convoiul prezidențial a fost încetinit considerabil în drum spre Casa Albă.

Sute de mii de gospodării, lipsite de curent

Cel puțin 340.000 de case erau fără curent în Virginia și 67.000 în Maryland-ul, învecinat, de luni seara, copacii căzând pe liniile de înaltă tensiune sub greutatea zăpezii.

Guvernul a anunțat luni dimineață oprirea serviciilor federale din orașul Washington, având ca rezultat anularea conferinței de presă zilnice de la Casa Albă, în timp ce singurul vot al zilei programat în Senat fost anulat și amânat pentru marți, scrie Le Point.

În fața elementelor naturii, autoritățile din Washington au dispus și oprirea circulației autobuzelor, precum și închiderea centrelor de screening Covid-19 și suspendarea distribuirii de teste rapide.

Multe școli au fost, de asemenea, închise luni în regiunile Washington, Maryland și Virginia. La sfârșitul după-amiezii, când a apărut soarele, mulți americani se adunaseră pe National Mall, marea centură verde din centrul capitalei, pentru o bătaie uriașă cu bulgări.

 

author avatar
Tudor Borcea