AcasăȘTIRI EXTERNEWall Street, cu masca pe figură

Wall Street, cu masca pe figură

Amenințarea variantei Delta a coronavirusului modifică regulile marilor bănci americane privind întoarcerea personalului la birouri.

Goldman, prima bancă majoră din Wall Street care solicită angajaților să se întoarcă la birourile din SUA, lucrează la noi măsuri pentru prevenirea focarelor la locul de muncă.

Planurile aflate în curs de dezvoltare includ solicitarea personalului să poarte măști în interiorul birourilor și intensificarea testelor pentru depistarea infecțiilor înainte ca acestea să se răspândească, potrivit Bloomberg.

Reguli similare și la Morgan Stanley, banca tocmai și-a informat angajații trebuie să prezinte în curând dovezi ale vaccinărilor împotriva Covid-19 pentru a intra în clădirile sale. Acest pas suplimentar și purtarea măștii este necesar pentru a „oferi un confort mai mare celor care lucrează la birou”.

De-a lungul Wall Street, o industrie financiară care se află în avangarda redresării economice anul acesta este nevoită să impună măsuri mai stricte, în timp ce consiliile de administrație se confruntă cu varianta Delta foarte contagioasă și rezistența persistentă la vaccinări.

Pe lângă faptul că au nevoie de măști, alte bănci mari au renunțat la chemarea angajațiilor la birouri și adoptă acum un program de lucru flexibil pe termen lung.

În iunie, directorul executiv al Morgan Stanley, James Gorman, a spus  că va fi „dezamăgit” dacă personalul nu s-ar întoarce de sărbătoarea Zilei Muncii din septembrie, dar a recunoscut recent că “acest plan poate dura mai mult decât am anticipat inițial”.

author avatar
Radu Jacotă
219 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri