AcasăȘTIRI EXTERNEVulcanul Stromboli erupe din nou! Lava a ajuns până în mare /...

Vulcanul Stromboli erupe din nou! Lava a ajuns până în mare / Alertă pe coasta sudică a Italiei -FOTO&VIDEO

Vulcanul Stromboli erupe din nou! Lava a ajuns până în mare / Alertă pe coasta sudică a Italiei / Foto: Twitter

Vulcanul de pe insula italiană Stromboli, în Italia, a erupt din nou, duminică, eliberând un flux de lavă care a ajuns până în mare.

Vulcanul, aflat în largul coastei sudice a Italiei, în apropiere de Sicilia, este unul din cei mai activi vulcani din lume.

A erupt aproape continuu timp de 90 de ani

Prăbușirea parțială a terasei unui crater și a unui flux de lavă a declanșat un semnal seismic de trei minute.

O înregistrare video a Institutului Național Italian de Geofizică și Vulcanologie a arătat coloane uriașe de fum în timp ce lava curgea pe partea laterală a vulcanului.

Institutul a declarat că o primă explozie majoră a fost înregistrată pe 29 septembrie, înainte de „o creștere marcantă a activității vulcanice care a culminat cu o revărsare abundentă de lava” din craterul nordic, care s-a ramificat în mai multe fluxuri de lavă care s-au întins până la coastă.

Departamentul de Protecție Civilă din Italia a ridicat nivelul de alertă de la galben la portocaliu și a declarat că „persistă o situație de dezechilibru vulcanic accentuat”, informează presa internațională.

Vulcanul Stromboli este unul dintre cei mai activi vulcani de pe planetă și a erupt aproape continuu în ultimii 90 de ani.

În 2019, un turist a murit în urma unei erupții puternice care a acoperit insula cu cenușă. Nu au fost raportate victime sau pagube în această cea mai recentă erupție.

author avatar
Tudor Borcea
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...
proger