AcasăȘTIRI EXTERNEVulcanul Sakurajima din Japonia a erupt. IMAGINI incredibile / Zeci de persoane...

Vulcanul Sakurajima din Japonia a erupt. IMAGINI incredibile / Zeci de persoane evacuate – VIDEO

vulcanulVulcanul Sakurajima din Japonia a erupt. IMAGINI incredibile / Zeci de persoane evacuate - VIDEO

Vulcanul Sakurajima din sudul Japoniei a aruncat roci vulcanice mari la o distanță de 2,5 kilometri, după ce a erupt duminică seara, forțând zeci de oameni să părăsească zona.

Imagini video de la televiziunea publică NHK au arătat flăcări portocalii în apropierea craterului și fum cu cenușă care se ridică deasupra vârfului muntelui din prefectura Kagoshima.

Cel mai activ vulcan din Japonia a erupt

Agenția de Meteorologie din Japonia a ridicat alerta de erupție la cel mai înalt nivel și a sfătuit 51 de locuitori din două orașe din apropierea vulcanului să-și părăsească locuințele.

Până luni dimineața, 33 de persoane au plecat la o unitate de îngrijire medicală într-o parte mai sigură a regiunii, potrivit autorităților orașului Kagoshima. NHK a spus că alți rezidenți ar fi putut fi plecat în alte locații.

„Vom pune viața oamenilor pe primul loc și vom face tot posibilul pentru a evalua situația și a răspunde oricărei situații de urgență”, a declarat Yoshihiko Isozaki, secretarul șef adjunct al Cabinetului. El a cerut locuitorilor să acorde o atenție deosebită actualizărilor de la autoritățile locale pentru a-și proteja viața, potrivit thentionalnews.com.

Nu au fost raportate pagube sau răniți.

A fost emisă o alertă de nivel 5

Agenția Japoneză de Meteorologie (JMA) a avertizat despre potențialul de cădere de roci vulcanice pe o rază de trei kilometri de crater și despre posibilul flux de lavă, cenușă și gaz ardent pe o rază de doi kilometri.

Oficialul agenției, Tsuyoshi Nakatsuji, a spus că șansele de erupții violente mai explozive sunt scăzute, dar locuitorii ar trebui totuși să fie atenți la căderile de pietre, alunecările de noroi și fluxul piroclastic, care este un amestec de fragmente de rocă, gaz și cenușă.

De asemenea, el a sfătuit locuitorilor să închidă ferestrele și să stea departe de ele, care ar putea fi sparte de forța unei erupții.

Sakurajima, aflat pe insula principală din sudul Kyushu, este unul dintre cei mai activi vulcani din Japonia și a erupt în mod repetat. A fost o insulă, dar a devenit o peninsulă în urma unei erupții din 1914 care a ucis 58 de oameni.

Vulcanul se află la aproximativ 1.000 de kilometri sud-vest de Tokyo.

author avatar
Andreea Vlad
173 afisari
Zenville