AcasăȘTIRI EXTERNEVrei să intri în Marea Britanie, după 1 ianuarie? Iată condiţiile obligatorii...

Vrei să intri în Marea Britanie, după 1 ianuarie? Iată condiţiile obligatorii pe care trebuie să le îndeplineşti!

BrexitVrei să intri în Marea Britanie, după 1 ianuarie? Iată condiţiile obligatorii pe care trebuie să le îndeplineşti!

Românii pot întâmpina probleme la intrarea în spaţiul Marii Britanii, începând cu data de 1 ianuarie 2021. De ce? Din cauza Brexitului. Acest lucru introduce pentru români o serie de noi reguli pentru a intra pe teritoriul Regatului Unit, inclusiv obligativitatea obţinerii unei vize. Autorităţile au venit cu precizări despre cum se obţine această viză.

Numărul de aplicații pentru a obține o viză în tehnologie în Marea Britanie a crescut cu 42% față de trimestrul anterior. Practic, programul de vize pentru specialiștii în IT a ajuns la cea mai mare cerere din 2014, de când s-a înființat. Iar asta îi face pe britanici să jubileze că nici pandemia, nici Brexit-ul nu a scăzut interesul pentru țara lor.

Sistemul de imigrare pe bază de puncte al Marii Britanii este următorul:

1. Începând cu data de 1 ianuarie 2021 Marea Britanie va introduce un sistem de imigrare pe bază de puncte, aplicabil cetăţenilor UE. Cetăţenii UE care doresc să vină în Marea Britanie înainte de 1 ianuarie 2021 vor continua să beneficieze de exercitarea drepturilor lor conform prevederilor aranjamentelor de tranziţie, care permit continuarea libertăţii de mişcare între Marea Britanie şi Uniunea Europeană. Cetăţenii UE care sosesc înainte de expirarea perioadei de tranziţie la 31 decembrie 2020, precum şi membrii de familie, vor fi eligibili pentru Programul de Înregistrare a Cetăţenilor UE (EU Settlement Scheme). Ei vor avea la dispoziţie perioada de până la 30 iunie 2021 pentru a depune o cerere în baza prevederilor acestei scheme.

2. Pot veni în Marea Britanie ca vizitatori pentru o perioadă de şase luni fără a fi nevoie să obţină o viză. Un vizitator poate intra în Marea Britanie de mai multe ori în această perioadă, dar nu poate ajunge să locuiască efectiv în Marea Britanie prin mecanismul vizitelor repetate sau continue.

3. Cei care doresc să rămână pe perioade mai lungi de şase luni, cu scopul de a munci, a studia sau a locui în Marea Britanie, vor trebui să depună o cerere de viză. Cererea va putea fi depusă pe site-ul GOV.UK.

4. Solicitanţii de viză care posedă un paşaport biometric vor putea completa cererea, inclusiv confirmarea identităţii, folosind o aplicaţie de smartphone.

5. Solicitanţii de viză vor avea de plătit o taxă de cerere de viză. Lista taxelor se poate regăsi aici: GOV.UK.

6. În afară de oferta de vize pentru lucrătorii din domeniul Sănătăţii şi Îngrijirii şi în afară de cazul în care se aplică o anumită exceptare de la regimul vizelor, toţi solicitanţii care sosesc în Marea Britanie.

Traseele disponibile pentru a putea munci sau a studia

1. În cadrul noului sistem orice persoană care se deplasează în Marea Britanie pentru a munci va trebui să demonstreze că îndeplineşte un anumit set de cerinţe pentru care i se vor atribui puncte. Nu există un plafon maxim pentru numărul de persoane care pot face cerere pe traseul Muncitorilor Calificaţi, precizează postul Antena 3.

Muncitori Înalt Calificaţi – Traseul Talent Global

Solicitanţii nu sunt obligaţi să îndeplinească cerinţa stăpânirii limbii engleze până ce nu fac cerere de rezidenţă permanentă. De asemenea nu sunt obligaţi să îndeplinească cerinţa mijloacelor financiare de întreţinere.

Pentru a face cerere de viză, solicitanţii trebuie:

Să fie persoane cu recunoaştere internaţională, atât la cel mai înalt nivel cât şi ca lideri în domeniul lor, sau să se fi dovedit foarte promiţători şi să aibă şanse mari să devină lideri în domeniul lor;

Pentru a putea face cerere solicitanţii trebuie:

Să fi primit un premiu denumit după o somitate sau o bursă de prestigiu;

Vizele de studii:

Marea Britanie are un sector al învățământului superior printre cele mai bune din lume şi va continua să primească studenţi talentaţi şi cu potenţial mare în universităţile sale şi alte forme de învățământ superior, colegii pentru educaţie continuă şi limba engleză, precum şi instituţii de învățământ independente.

Vize pentru elevi:

Există o viză separată pentru elevi, disponibilă pentru copii cu vârsta între 4 şi 17 ani. Pentru această viză solicitanţii vor trebui să demonstreze că:

· Au o ofertă necondiţionată pentru un loc la o şcoală independentă;

· Dispun de mijloace financiare pentru achitarea taxelor de şcolarizare şi a cheltuielilor de trai;

Marea Britanie are nevoie de IT-işti

Nevoia de specialiști IT este în continuare vitală pentru redresarea economică după pandemie, a mai spus Kelly. În 2019, companiile de tehnologie au investit 10,1 miliarde de lire și au creat 2,9 milioane de joburi.

Statistica realizată în septembrie arată și că un sfert dintre cei care au aplicat pentru o viză Tech Nation sunt fondatori de companii. Programul Tech Nation visa a fost creat în 2015 și le permite specialiștilor din IT să vină în Marea Britanie pentru o perioadă de până la cinci ani.

author avatar
Andrei Ștefan
786 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nene englezu? Daca nu au venit pana acum d-aia talentati de ce ar veni de acum incolo? Si in definitiv 20-25000 lire/an nu iti ajung decat ptr o chirie intr-o locuinta modesta,putina mancare, cateva haine si facturi.Poate totusi oamenii doresc si un ban de-o parte . UK vor sclavi nu muncitori care sa traiasca de pe o zi pe alta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger