AcasăȘTIRI EXTERNE„Vor fi consecințe cataclismice”. Marine Le Pen spune adevărul despre sancțiunile împotriva...

„Vor fi consecințe cataclismice”. Marine Le Pen spune adevărul despre sancțiunile împotriva Rusiei

„Vor fi consecințe cataclismice”. Marine Le Pen spune adevărul despre sancțiunile împotriva Rusiei / Foto: Facebook

Marine Le Pen a avertizat, miercuri, 1 iunie,  în legătură cu „consecințele cataclismice asupra puterii de cumpărare a francezilor” ale celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, decis la începutul săptămânii de Bruxelles, acuzând guvernul că „minte” în legătură cu situația economică din Franța.

„Această decizie va avea consecințe cataclismice asupra puterii de cumpărare a francezilor, va contribui la înrăutățirea prețului petrolului și, de altfel, al gazului și, deci, al electricității”, s-a îngrijorat finalista ultimelor alegeri prezidențiale, la postul France 2.

„Dacă noi nu luăm petrol de la Putin, vor lua alții”

Liderii celor 27 de state membre ale UE au ajuns luni la un acord care prevede reducerea importurilor de petrol rusesc cu aproximativ 90% până la sfârșitul anului, pentru a stopa finanțarea războiului purtat de Rusia în Ucraina.

„Dacă noi nu cumpărăm petrol de la Vladimir Putin, alții îl vor cumpăra, e simplu. În realitate, deci, existau alte măsuri care ar fi putut fi puse în aplicare, cu eforturile țărilor producătoare din lume”, a denunțat Le Pen.

„Este alegerea de a sacrifica puterea de cumpărare a francezilor”, a judecat ea, subliniind, așa cum a lansat în timpul alegerilor prezidențiale, că familiilor „nu le mai pot ajunge banii până la sfârșitul lunii”, scrie Le Figaro.

Le Pen, care s-a întâlnit, săptămâna trecută, la Paris cu premierul ungar Viktor Orban, împărtășește ideea acestuia de a impozita companiile petroliere. „Vă sfătuiesc să nu credeți niciun cuvânt din ce spun Bruno Le Maire și întregul guvern” despre situația economică a țării, „pentru că au mințit deja în trecut”. Ministrul Economiei a declarat miercuri, la France Inter, că nu crede într-un risc de recesiune.

author avatar
Tudor Borcea