AcasăȘTIRI EXTERNE„Vom bombarda centrul Israelului”. Amenințări fără precedent ale jihadiștilor din Fâșia Gaza

„Vom bombarda centrul Israelului”. Amenințări fără precedent ale jihadiștilor din Fâșia Gaza

„Vom bombarda centrul Israelului”. Amenințări fără precedent ale jihadiștilor din Fâșia Gaza / Foto: printscreen

Khaled al-Batsh, șeful biroului politic al Jihadului Islamic Palestinian din Fâșia Gaza, a declarat că centrul Israelului este amenințat de organizația sa.

„Avem tot dreptul să bombardăm Israelul cu cele mai avansate arme ale noastre și să-l facem pe ocupant să plătească un preț greu. Nu ne vom mulțumi să atacăm în jurul Fâșiei Gaza, ci vom bombarda centrul așa-numitului stat Israel”, a declarat Batsh.

„Jihadul Islamic palestinian nu poate sta tăcut la crimele israeliene”

Într-un interviu acordat miercuri pentru The Media Line, Batsh a precizat că Jihadul Islamic intenționează să se răzbune pentru arestarea comandantului său din Cisiordania, Bassam al-Saadi, luni seara târziu. „Jihadul Islamic palestinian nu poate sta tăcut și să asiste la crimele israeliene și la vărsarea de sânge palestinian în Cisiordania și în Fâșia Gaza”, a declarat el.

Batsh a negat, de asemenea, că Hamas încearcă să împiedice Jihadul Islamic Palestinian (PIJ) să atace Israelul, afirmând că există contacte între organizații. „Nimeni nu încearcă să ne împiedice să ne folosim dreptul de a opri crimele israeliene”, a spus el, informează The Jerusalem Post.

„Scopul nostru este de a face ocupația să plătească pentru crimele sale și de a dovedi că Jihadul Islamic își va respecta angajamentul de a proteja poporul palestinian și rezistența oriunde”, a adăugat el.

Cabinetul de securitate israelian s-a reunit miercuri pentru o informare a șefilor securității Shin Bet, șeful Statului Major și șeful corpului de informații, cu privire la tensiunile ridicate din zona din jurul Fâșiei Gaza.

Miniștrii au fost informați cu privire la situația și măsurile luate pentru protejarea locuitorilor din zonă. Drumurile sunt închise, iar stațiile de autobuz sunt puternic securizate în zonele din jurul Fâșiei Gaza, deoarece forțele de securitate israeliene estimează un atac viitor din partea Jihadului Islamic palestinian.

Oficialii de securitate din Israel susțin că atât forțele armate, cât și civilii sunt în pericol, deoarece PIJ ar putea încerca să se răzbune pentru arestarea lui Bassam al-Saadi, un comandant de rang înalt al organizației, care a avut loc luni seară în orașul Jenin din Cisiordania. Videoclipuri cu arestarea în care se vede al-Saadi târât pe jos și mușcat de un câine au devenit virale pe rețelele de socializare imediat după arestare, provocând furie în rândul susținătorilor grupării teroriste.

Într-un emers neobișnuit, forțele de securitate israeliene au publicat o fotografie a lui al-Saadi după arestare, încercând să demonstreze că acesta este în viață și să calmeze spiritele.

 

author avatar
Tudor Borcea
438 afisari

5 COMENTARII

  1. E o intentie prea putin inteligenta. Pentru cateva proiectile pe care vor reusi sa le lanseze, palestinienii se vor trezi din nou dusi in epoca de piatra, cum au mai patit-o și cum i s-a intamplat Libanului, cand Hezbollah a rapit doi militari israelieni. Israelul nu se joaca, se razbuna insutit, iar arabii ar fi trebuit sa-si dea seama de asta, timp de 75 de ani.

  2. De cate ori apare cate un asemenea „lider” cineva scoate din joben si un nume inspaimantator….Abu-Bakr-Al-Qaida-Jihad-Al-Islam-Bla-Blaaa-Blaaaa….Pana intra arabul pe usa ti se face somn cand incepe sa spuna cum il cheama
    Tot la fel si interlopii au inceput sa copieze metoda…Sandu-alu-Cutitaru-Bombardieru-Camataru-Argintaru-Marca-si-dolaru-tzaptzarap-Ciordeles-Bordeles-Bulgaru-Cocalaru.
    Cine da doi bani pe prostii astia?numai gura e de ei

  3. Citi copii si civili palestinieni nevinovati au fost omoriti de armata israeliana in ultima le de enid ?.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger