AcasăȘTIRI EXTERNEVolodimir Zelenski speră să-şi cheme ucrainenii acasă: "Sunt sigur că în curând...

Volodimir Zelenski speră să-şi cheme ucrainenii acasă: „Sunt sigur că în curând vom spune: Întoarceţi-vă!”

Volodimir ZelenskiVolodimir Zelenski speră să-şi cheme ucrainenii acasă: "Sunt sigur că în curând vom spune: Întoarceţi-vă!"

Preşedintele Ucrainei le-a transmis oamenilor fugiţi de la casele lor un nou mesaj. Volodimir Zelenski spune că în curând le va putea spune celor aflaţi acum în Polonia, România, Slovacia şi din toate celelalte ţări să se întoarcă, pentru că nu mai este niciun pericol.

„Sunt sigur că în curând vom putea spune oamenilor noştri: Întoarceţi-vă! Veniţi înapoi din Polonia, România, Slovacia şi din toate celelalte ţări. Întoarceţi-vă pentru că nu mai există nicio ameninţare!”, a afirmat Zelenski într-un nou mesaj către ucraineni.

Ucraina cere ajutorul FMI

Liderul rezistenţei din Ucraina se gândeşte la reclădirea statului. „Deja ne gândim la viitor. La cum ne vom reconstrui oraşele şi economia”, a adăugat el, enumerînd discuţiile pe care le-a avut inclusiv cu directorul FMI, pentru a obţine sprijin financiar.

Poporul ucrainean continuă să reziste chiar şi acolo unde invadatorii au reuşit să treacă. Din nefericire. Dar nu pentru mult timp. Admir fiecare ucrainean care nu tace, care protestează, care ia drapelul naţional şi arată armatei ruse că va pierde”, a declarat preşedintele Ucrainei.

Consideră că a căzut graniţa cu Polonia

Volodimir Zelenski a reamintit relaţia specială pe care o are cu omologul său polonez, elogiind modul în care au reuşit să evite o criză umanitară la frontieră, unde mii şi mii de ucraineni au fost trataţi decent şi nimeni nu îi întreabă de naţionalitate, religie sau dacă au bani.

Practic, nu mai avem frontieră cu Polonia”, a declarat preşedintele Ucrainei.

author avatar
Andrei Ștefan
382 afisari

6 COMENTARII

  1. Sunt f multi am vazut in pribegie in Romania, ucraineni care au spus ca vor sa se intoarca acasa. E un start prost de razboi.
    De exemplu din istoria marilor strategi de lupta, domnul Hitler a cucerit Kiev in 10 zile de lupta folosind 500.000 de osteni. Aia inseamna blitzkrieg…
    De atunci nu am mai vazut asa o buna organizare in lupta decat la americani in Irak in Furtuna in Desert. Dar tot nu se miscau ca atunci e adevarat si sovieticii atunci nu erau darji iar armele lor erau f slabe.
    In lupta asata nu e nimic mai ales cand omori o groaza de rusi ca rus. In blocurile alea sta jumi juma ucrainean si rus. Iar daca granitele noastre sunt invadate intr-o lupta asimeteica. La fel sunt invadate si granitele Rusiei si Bielorus cu rusi dar nu se prezinta la Tv…
    Deci ce iei pe mere dai pe pere…
    E o tampenie nu atac militar.

  2. Bagdad a fost cucerit in 30 de zile dar americanii se miscau binisor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger