AcasăȘTIRI EXTERNEVolodimir Zelenski îl cheamă pe Vladimir Putin la negocieri: "Este timpul să...

Volodimir Zelenski îl cheamă pe Vladimir Putin la negocieri: „Este timpul să ne întâlnim”

zelenski putinVolodimir Zelenski îl cheamă pe Vladimir Putin la negocieri: "Este timpul să ne întâlnim"

Volodimir Zelenski a lansat sâmbătă un apel Moscovei, afirmând că este „timpul” să discutam despre „pace şi securitate”, deoarece în caz contrar consecinţele pentru Rusia vor fi resimţite mai multe generaţii.

„Negocieri legate de pacea şi securitatea pentru Ucraina sunt singura şansă a Rusiei de a minimiza daunele cauzate de propriile greşeli”, a declarat Volodimir Zelenski într-un videoclip postat pe Facebook, filmat noaptea pe o stradă părăsită.

Va cere integritatea teritorială a Ucrainei

Preşedintele Ucrainei i-a avertizat pe ruşi că, dacă vor refuza întâlnirea, vor fi pierderi mari şi pentru Moscova.

„Este timpul să ne întâlnim. E timpul să discutăm. Este timpul să restabilim integritatea teritorială şi justiţia pentru Ucraina”, a pledat şeful statului.

„În caz contrar, a avertizat el, pierderile pentru Rusia vor fi de aşa natură încât va fi nevoie de mai multe generaţii ca să-şi revină”.

Mai multe runde de negocieri între Kiev şi Moscova au avut loc faţă în faţă şi prin videoconferinţă de la invazia rusă a Ucrainei lansată la 24 februarie. Cea mai recentă, a patra, s-a deschis luni la nivelul delegaţiilor care negociază de la distanţă.

Ucrainenii cer garanţii de securitate

Unul dintre membrii delegaţiei ucrainene, consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak, a indicat pe Twitter că „declaraţiile părţii ruse sunt doar cererile lor de la început şi nimic mai mult”.

„Poziţia noastră nu s-a schimbat: încetarea focului, retragerea trupelor (ruse) şi garanţii puternice de securitate cu formule concrete”, a scris el.

Miercuri, Ucraina a apreciat că în discuţiile ruso-ucrainene persistă „contradicţii profunde”, dar un „compromis” este în continuare posibil.

Pe parcursul acestor negocieri au continuat bombardamentele ruse asupra oraşelor ucrainene, luând ca ţintă numeroase infrastructuri civile.

author avatar
Andrei Ștefan
605 afisari

11 COMENTARII

    • Zelenski ”cheama” pe Putin! Pai Putin este servitorul lui. Putin o sa faca un mare ogor din Ucraina.

  1. Dacă Zselenescu, impresionat și înduioșat de pierderile armatei ruse, a dat dezlegare pentru o întâlnire la nivel înalt Ukraina – Russia, evident că Putin va veni în viteza cea mai mare la Kiev și se va ruga în genunchi de Zselenescu să-l ierte sau măcar, chiar dacă nu-l iartă, să permită armatei ruse sau a ceea ce a mai rămas din armata rusă să se retragă din Ukraina. Acuma să vedem ce va hotărî domnul Zselenescu…

  2. Baiatul asta are mai putine tigle pe casa chiar decat Putin. Cum adica ,,consecintele pentru Rusia” ?! Doar pentru Rusia ?! Poate se are in vedere doar pe el ca persoana fizica ! Trebuie opriti cat mai repede, atat el cat si Putin. A fost Yalta si Malta acum trebuie….alta ! Asta este istoria, din pacate.

  3. Bai jidanosvksi de Zelenski, se kaka rusnakul ala salbatik pe tine, bai slugoi al elitelor naziste globaliste !! Bai jidanule de ukro-na-zi, vezi ca tu esti un mai mare criminal decat rusnacii aia, tu si cu totii nazistii aia din Batalionul Azov, care ii folosesc pe totii idiotii inutili cretinei din Mariupol ca si scuturi umne, de asta ce zici, bai kurkubeistule nazist ? Nimeni nu crede nimic din propaganda voastra globalista, voi numai a-ti schimbat actul 1 aka Plandemia falsa cu actul 2 aka Razboiul fals !! Nu uita sa iti omori tot poporul tau de ukro-na-zi, dar faza e ca deja au cam scapat de dinafara din lagarul ala ukro-na-zi cam 1 milion de tarfe masculine, cu aia cum ramane, bai actorasule gay ratat ? Ha ha ha 🙂 Asa ca, vorba aia, plimba ursuletul de plus pe altundeva, ca de te prinde salbalticul ala de rusnac, o sa te puna in niste custi, sa faci acolo pe comediantul, numai la asa ceva te pricepi, bai potlogarule nazist imputit, vezi ca nici un popor cu tiglele pe cap nu se baga dupa voi in macel, asa ca sa iti fie de bine, bai aurolakule tampit !! Ha ha ha 🙂

  4. BELICOSUL ZELINSKY ,de la fake newsuri ,de la incercarile disperate de a extinde conflitul prin minciuni ,a ajuns sa-i ceara in mod repetat o intalnire lui Putin pentru negocieri .
    PUTIN NU VA NEGOCIA CU ZELINSKY NICIODATA !,PUTIN A CERUT CAPITULAREA NECONDITIONATA ,A CERUT DEPUNEREA ARMELOR ,A CERUT DEZARMAREA UCRAINEI SUB CONTROL RUSESC !. CA SA SE INCHEIE PACE CU UCRAINA RUSII AU CONDITIILE LOR CARE AZI NU-S COAPTE !.
    NOVAIA RASIA TERITORIUL CUCERIT IN VREMEA ECATERINEI A 2 A ESTE TERITORIUL DIN SUDUL UCRAINEI DE AZI ESTE DOMBASUL SI PINA LA GURILE NISTRULUI !.
    RUSII VOR AJUNGE ACOLO UNE-I AZI ARMATA A 14 a RUSA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger