AcasăȘTIRI EXTERNECe lovitură încasează Putin. Alianță militară Ucraina - Turcia! Alertă la Moscova!

Ce lovitură încasează Putin. Alianță militară Ucraina – Turcia! Alertă la Moscova!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a efectuat pe data de 16 octombrie o vizită oficială în Turcia, unde a avut o întâlnire cu președintele Recep Tayyp Erdogan, dar și cu oficiali din armata turcă.

Cu această ocazie, au fost semnate protocoale vizând consolidarea relațiilor bilaterale, în special pe dimensiunea militară.

Ce documente în domeniul militar au semnat Turcia și Ucraina

De asemenea, ministrul Apărării Ucrainei, Andriy Taran, și președintele Industriilor de Apărare ale Republicii Turcia, İsmail Demir, au semnat un Memorandum de Intenție privind proiectele din domeniul industriei de apărare. Turcia și Ucraina s-au angajat să demareze un program militar pentru construcția de nave de război, aeronave fără pilot (UAV) și toate tipurile de motoare cu turbină.

Un alt acord cadru a fost semnat între ministrul Taran și omologul turc, Hulusi Akar, prin care cele două guverne, ucrainean și turc au convenit pentru  extinderea și aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Referindu-se la importanța Memorandumului de Intenție și la acordul cadru, președintele Zelenski a declarat: „Cooperarea în domeniul industriei de apărare este crucială pentru dezvoltarea parteneriatului nostru strategic și sunt foarte bucuros că, astăzi l-am făcut și mai puternic.”

La finalul întrevederii dintre cei doi președinți,  Erdogan și Zelenski, au dat o declarație comună, prin care Turcia își exprimă sprijinul pentru Ucraina în conflictul cu Rusia privind Crimeea și zonele ocupate în regiunile Donețk și Lugansk. La rândul său, Ucraina intenționează să se alăture, în calitate de observator, Organizației de Cooperare Islamică și își manifestă interesul de a se angaja în Consiliul turcic.

Turcia susține intrarea în NATO a Ucrainei

În legătură cu intenția de aderare la NATO, Turcia va susține solicitarea Ucrainei. De asemenea, cei doi președinți au subliniat importanța eforturilor comune de consolidare a păcii, securității și stabilității în regiunea Mării Negre, prin mecanisme regionale și NATO.

În cadrul vizitei, președintele Zelenski i-a acordat președintelui Erdogan, una dintre cele mai înalte decorații ale statului ucrainean și anume, Ordinul Prințul Iaroslav cel Înțelept gradul I.

author avatar
Eli Dan Davidescu
592 afisari

4 COMENTARII

  1. Se complica situatia , Turcia e a doua putere militara NATO , e o gura de oxigen salvatoare pentru Ucraina vizita de acum 3 zile a lui Zelenski in Turcia .

  2. Vax albina !
    Statul artificial ucraina trebuie sa fie destructurat, cu sau fara voia ”patronilor’ lui de la Vest .
    Turcii sa ia aminte ca in fata rusilor niciodata nu au reusit vreun succes, asa ca, daca vor sa fie sluga alora care au vrut sa-l dea jos pe Erdogan, praful se alege de ei.
    Cu toate rachetele importate de la rusi……..
    Papusarii acestei ”combinatii” de rahat sint prosti facuti gramada, ca si cei care le dau ordine !!!
    Vom ride mult !

  3. Nu va bucurati,in Ukraina,traiesc romani,romani asupriti de Ucrainieni.Minoritatea ROMÂNĂ nu se bucura de aceleasi drepturi de care se bucura alte minorități la noi in țară .CRIMEEA a fost a Rușilor dintotdeauna .UKRAINA e un stat artificial.Si nu uitati suntem.ortodocsi .CONSTANTINOPOLUL E AL NOSTRU..
    Proverbul:”Capul plecat sabia nubl taie”,nu se regaseste la Sarbi sau rusi,doar la NOI…ca asa au vrut turcii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger