AcasăȘTIRI EXTERNEVolodimir Zelenski a decis cum va răspunde Ucraina provocărilor Rusiei din ultimele...

Volodimir Zelenski a decis cum va răspunde Ucraina provocărilor Rusiei din ultimele zile

Volodimir ZelenskiVolodimir Zelenski a decis cum va răspunde Ucraina provocărilor Rusiei din ultimele zile

Ucraina nu va răspunde provocărilor din regiunea estică Donbas și va căuta stabilirea păcii exclusiv pe calea diplomației, a declarat președintele ucraineanVolodimir Zelenski, care a ajuns la Conferința pentru Securitate de la Munchen.

Nu răspundem provocărilor și ne străduim să stabilim pacea exclusiv prin diplomație”, a scris Zelenski, într-o postare pe Instagram.

Zelenski a zburat în Germania

Preşedintele Ucrainei se află în aceste momente în Germania, la Munchen, pentru a participa la Conferința de Securitate de la Munchen, în contextul în care țara sa se pregătește pentru un posibil atac din partea Rusiei, care a adunat până la 190.000 de soldați în apropierea granițelor Ucrainei, potrivit ambasadorului american la OSCE. Rusia neagă planurile de atac.

Zelenski se va întâlni cu vicepreședintele american Kamala Harris, urmând ca cei doi să lanseze un nou apel către Rusia să se retragă de la graniță. Președinția ucraineană a precizat însă că șeful statului se va întoarce imediat în țară, după eveniment.

Americanii i-au spus că plecarea lui e riscantă

Oficialii americani și-au exprimat temerile că plecarea sa în acest moment ar fi riscantă și ar oferi oportunitatea pentru Rusia să speculeze că a fugit din țară. Administrația prezidențială din Ucraina a precizat că șeful statului se va întoarce imediat în țară, după eveniment.

Întrebat în legătură cu acest aspect, președintele american Joe Biden a spus că decizia îi aparține, adăugând că ”în căutarea unei soluții diplomatice, ar putea fi înțelept” ca Zelenski să NU părăsească Ucraina.

author avatar
Andrei Ștefan
263 afisari

4 COMENTARII

  1. Practic in afara de beretele verzi nu prea ai cum sa combati razboiul atipic si razboiul hibrid decat daca faci un zid ca Polonia si iti retragi cetatenii…

  2. Probabil ca Rusia nu urmareste sa ocupe Ucraina, ci sa o ia piesa cu piesa in timp dupa ce o lasă pe butuci apoi o vinde la desasamblari.

    • Zelenski cand ne inapoiaza teritoriile romanesti furate cu sprijinul rusiei in 1947?

  3. Germania v a tradat demult cum a tradat si ue e doar pt ea , sa stranga de la tot pt traista ei dar trist e ca astia nu au caracter sunt in gena cu hitler!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger