AcasăȘTIRI EXTERNEVolkswagen prezintă primul său taxi zburător / „Mobilitate aeriană urbană” - VIDEO

Volkswagen prezintă primul său taxi zburător / „Mobilitate aeriană urbană” – VIDEO

Volkswagen prezintă primul său taxi zburător / „Mobilitate aeriană urbană” / Foto: printscreen

Volkswagen a prezentat, prin intermediul filialei sale din China, primul său prototip de mașină zburătoare. Acest vehicul va fi capabil să transporte patru pasageri în mod autonom pe o distanță de 200 de kilometri. Alți producători au prezentat deja prototipuri similare, deoarece piața taxiurilor zburătoare este în plină expansiune.

Acest eVTOL (de la „electric vertical take-off and landing”) va fi capabil să transporte în mod autonom patru pasageri și bagajele lor pe o distanță de până la 200 de kilometri.

„Un produs pentru chinezii înstăriți”

Volkswagen explică faptul că vrea să facă din „V.MO” „un produs de înaltă clasă pentru clienții chinezi înstăriți și pricepuți la tehnologie, de exemplu pentru serviciile de transport aerian VIP”.

Acest prim prototip de Volkswagen zburător are o lungime de 11,2 metri și o anvergură a aripilor de 10,6 metri. Primele zboruri de testare vor avea loc la sfârșitul anului, care vor duce apoi la un al doilea prototip, mai elaborat, în 2023.

Cu „V.MO”, marca germană intră pe o piață care a fost deja explorată de mai mulți ani de mulți producători auto. „Mobilitatea aeriană urbană este o piață în plină expansiune”, a declarat Volkswagen, care subliniază rolul taxiurilor zburătoare autonome în „viitorul transportului urban și interurban” din megaorașele chineze, scrie Ouest-France.

Între timp, un astfel de serviciu ar putea fi oferit pentru prima dată publicului larg cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024. Renault a prezentat deja un prim vehicul zburător francez în noiembrie anul trecut: Air4.

Cu toate acestea, se așteaptă ca vehiculele care vor fi utilizate la următoarele Jocuri Olimpice să fie cele ale mărcii germane Volocopter. Compania a obținut certificarea de la Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA) și a încheiat deja un parteneriat cu grupul ADP și RATP pentru o serie de zboruri de testare.

author avatar
Tudor Borcea
776 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger