AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin ştie de ce s-a scumpit viaţa în Occident. Greşeala pe...

Vladimir Putin ştie de ce s-a scumpit viaţa în Occident. Greşeala pe care o fac ţările „neprietenoase” Rusiei

Vladimir PutinVladimir Putin ştie de ce s-a scumpit viaţa în Occident. Greşeala pe care o fac ţările "neprietenoase" Rusiei

Liderul de la Kremlin a susţinut, joi, o conferinţă de presă în care a vorbit despre inflaţia galopantă din ţările Occidentului. Vladimir Putin a dat vina pe embargoul impus gazelor ruseşti, ceea ce ar fi dus la o destabilizare a pieţei şi la scumpiri în lanţ.

De ce a schimbat euro şi dolarul cu rubla

Preşedintele Rusiei a explicat şi de ce a cerut ca plata gazelor să fie făcută în ruble, şi nu în euro sau dolar, de către ţările „neprietenoase”. „Am dorit să facem, treptat, trecerea la moneda naţională”, a spus Putin, care a continuat:

„Sarcina cheie este de a pregăti piața valutară rusă pentru tranziție, astfel încât orice valută străină să poată fi schimbată liber în ruble”.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat că Vladimir Putin va permite Austriei să plătească în continuare exporturile de gaze în euro, în ciuda faptului că Moscova a anunțat că va accepta doar plata în ruble.

Putin și Nehammer s-au întâlnit luni la Moscova – prima întâlnire de acest fel între președintele rus și un lider occidental de la izbucnirea războiului.

Ungaria plăteşte în ruble

În ciuda ultimatumului anunțat de Putin ca răspuns la sancțiunile europene, statele europene au refuzat plata în ruble, afirmând că actualele contracte permit plata doar în euro.

Excepția – Ungaria, care a anunțat că este dispusă să plătească în ruble gazele rusești.

author avatar
Andrei Ștefan
543 afisari

4 COMENTARII

  1. Anonim, sigur ai scris greșit. Nu partea cu suptul, ci aia cu numele.
    Așa e când te grăbești. Încurci literele. Dar ai fost pe aproape.
    In ucraniana se zice Volo- dimir.
    Numai el se poate mufa perfect. Ești penalizat.

  2. Ungaria plateste in ruble.
    Unde face Ungaria schimbul de valuta?
    Ce banca face astfel de tranzactii cu sume mari?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger