AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin și Xi Jinping, discuție la final de an. Anunțul Kremlinului

Vladimir Putin și Xi Jinping, discuție la final de an. Anunțul Kremlinului

Președintele rus Vladimir Putin va purta discuții cu omologul său chinez, Xi Jinping, până la sfârșitul anului, a anunțat luni agenția rusă de presă TASS, fără a oferi mai multe detalii.

 

Agenția de rusă de presă l-a citat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a declarat că cele două părți vor oferi detalii despre aceste discuții în timp util.

Beijingul, prudent față de situația din Ucraina

Cu trei săptămâni înainte de începerea războiului din Ucraina, la 24 martie, Vladimir Putin și Xi Jinping au dezvăluit un parteneriat strategic „fără limite”, în timpul unei călătorii a liderului de la Kremlin în China.

Dar, de atunci, Beijingul a adresat întrebări și și-a exprimat îngrijorarea Moscovei cu privire la situația din Ucraina.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate Națională al Rusiei, s-a întâlnit cu liderul chinez săptămâna trecută în cadrul unei vizite diplomatice.

Potrivit agenției China Nouă, Xi Jinping i-a spus lui Dmitri Medvedev că Beijingul speră ca toți protagoniștii implicați în criza din Ucraina să dea dovadă de reținere și să rezolve problemele de securitate prin mijloace politice.

author avatar
Tudor Borcea
354 afisari

4 COMENTARII

  1. 24 Martie ???????????. Parcă răzbelul a inceput pe 24 februarie. Pentru o asemenera greseala, la gradinita sau in clasa I-a luai un nesatisfacator.

  2. s-a cam dezumflat xi dupa refuzul de a ajuta rusia! credea ca arabii vor pune totul la dispozitia lui.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger