AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin s-a folosit de "Harry Potter" ca să-şi justifice acţiunile din...

Vladimir Putin s-a folosit de „Harry Potter” ca să-şi justifice acţiunile din Ucraina

vladimir putinVladimir Putin s-a folosit de autoarei seriei "Harry Potter" ca să-şi justifice acţiunile din Ucraina

Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia a devenit o victimă a „culturii anulării” (cancel culture), „la modă în Occident”. Conform liderulu de la Kremlin, Occidentului îi place să „anuleze” oamenii și a vorbit despre eliminarea din spațiul public, în Occident, a unor autori ruși.

Putin a spus că autoarea seriei „Harry Potter” a fost anulată „doar pentru că nu a îndeplinit cerințele privind drepturile de gen”. El a continuat: „Acum încearcă să anuleze țara noastră. Vorbesc despre discriminarea progresivă a tot ceea ce are de-a face cu Rusia”.

„Cultura anulării”, practică de nazişti, dar şi de sovietici

Vladimir Putin a susținut că „Ceaikovski, Șostakovici, Rahmaninov sunt excluși de pe afișele concertelor, scriitorii ruși și cărțile lor sunt interzise”.

Ultima dată când o astfel de campanie masivă de distrugere a literaturii inacceptabile a fost realizată de naziști în Germania în urmă cu aproape 90 de ani”, a concluzionat președintele rus.

Putin a continuat să compare „cultura anulării” practicată de naziștii care încercau să ardă cărți în anii 1930. „Ne amintim filmările când ardeau cărți”, a spus el, fără să amintească practicile sovietice de același fel.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat la rândul său vineri Occidentul de intenții „hitleriste” față de Rusia.

author avatar
Andrei Ștefan
424 afisari

2 COMENTARII

  1. hahaha uite cine vorbeste pai in rusia numai daca pronunti razboi te alegi cu 15 ani de parnaie

  2. cancel culture vlad baby ?pai balena albastra si copiii rusi care se maltrateaza pentru view-uri sunt tot responsabilitatea altora ? la sfarsitul jocului pionul si regele ajung in aceeasi cutie ca tot ti-ai trecut sah in cv

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger