AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin pleacă în Ucraina. Ce zone va vizita, pe front

Vladimir Putin pleacă în Ucraina. Ce zone va vizita, pe front

Vladimir Putin: "Occidentul promovează un Dumnezeu neutru!"

Vladimir Putin ar urma să se deplaseze săptămâna aceasta în Ucraina. Presa de la Moscova relatează că dictatorul rus va merge într-una dintre „regiunile țării”, fără a specifica în care anume.

Aceste planuri vin în contextul în care pe 18 martie se împlinesc nouă ani de când Rusia a anexat Crimeea.

Anexarea pe care o susţin ruşii nu e recunoscută

Anexarea nu este recunoscută pe plan internațional. Aceasta va fi prima vizită a lui Vladimir Putin în Ucraina, de la începutul războiului.

Pe de altă parte, femeile din Rusia fac un apel către liderul de la Kremlin să le cruțe soții și fii. Recrutările în masă au stârnit proteste în Rusia, în timp ce mulți bărbați au fugit din țară pentru a nu fi luați în armată.

Xi Jinping vrea să meargă în Rusia

Președintele chinez Xi Jinping plănuiește să călătorească în Rusia pentru a se întâlni cu omologul său, Vladimir Putin. Deplasarea liderului chinez în Rusia se va desfășura mai devreme decât se prevedea iar întâlnirea dintre Vladimir Putin și Xi Jinping ar putea avea loc chiar săptămâna viitoare.

Altfel, şeful serviciului de informații militare din Ucraina, Kirilo Budanov, a spus că nu știe dacă Vladimir Putin mai este în viață existând informații că la ultimele evenimente a folosit sosii.

author avatar
Andrei Ștefan