AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin, noi acuze la adresa Occidentului: "A încurajat genocidul și teroarea...

Vladimir Putin, noi acuze la adresa Occidentului: „A încurajat genocidul și teroarea în Donbas”

Vladimir Putin, noi acuze la adresa Occidentului: "A încurajat genocidul și teroarea în Donbas"

Președintele Rusiei a afirmat că statele occidentale au schimbat Ucraina „într-o colonie” și îi „exploatează” poporul cu cât continuă să-i furnizeze arme.

„Potențialul de conflict în lume este în creștere și aceasta este o consecință directă a încercărilor elitelor occidentale de a-și păstra dominația politică, financiară, militară și ideologică prin orice mijloace”, a acuzat Vladimir Putin.

Ucraina, „carne de tun”?

De asemenea, el a acuzat Occidentul că „exploatează” Ucraina și că folosește populația acesteia ca „carne de tun” într-un conflict împotriva Rusiei.

Putin a prezentat în repetate rânduri războiul din Ucraina, pe care Moscova îl numește „operațiune militară specială”, drept un conflict între Rusia și Occident, criticându-i pe cei care au oferit sprijin militar și financiar Ucrainei.

Ucraina, țările europene și SUA afirmă că Moscova a utilizat pretextul preocupărilor de securitate cu obiectivul de a lansa un război de agresiune împotriva țării vecine, în încercarea de a pune stăpânire pe teritorii și de a-l înlătura de la putere pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

author avatar
Andrei Ștefan