AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin, în lacrimi în Piața Roșie! Rușii au sărbătorit anexarea celor...

Vladimir Putin, în lacrimi în Piața Roșie! Rușii au sărbătorit anexarea celor patru regiuni ucrainene: „Victoria va fi a noastră” – VIDEO

putinVladimir Putin, în lacrimi în Piața Roșie! Rușii au sărbătorit anexarea celor patru regiuni ucrainene: „Victoria va fi a noastră” - VIDEO

Numeroase persoane cu steaguri rusești, pictate pe față în culorile naționale, iar unele cu steaguri cu simbolul „Z” al trupelor rusești din Ucraina s-au adunat vineri seară în Piața Roșie din Moscova pentru a sărbători anexarea regiunilor Luhansk, Donețk, Zaporojie și Herson.

„Bine ați venit acasă! Victoria va fi a noastră!”, a declarat președintele rus în aplauzele unei mulțimi de câteva mii de susținători. „Bine ați venit acasă”, le-a spus el locuitorilor din teritoriile ucrainene anexate, afirmând că aceștia „s-au întors în patria lor istorică”.

Vladimir Putin sărbătorește în Piața Roșie anexarea teritoriilor ucrainene

„Rusia nu numai că își deschide ușile casei sale pentru acești oameni, ci își deschide și inima”, a spus el de pe o scenă special amenajată în Piața Roșie din Moscova.

Mai multe ecrane mari și un sistem de sunet puternic au fost instalate pentru a permite oamenilor să urmărească discursul președintelui rus și mai multe vedete ale muzicii rusești care au cântat pe scenă.

„Am devenit mai puternici pentru că suntem împreună”, a spus Putin, cu microfonul în mână. Președintele rus a vorbit despre o zi specială, istorică, a adevărului și a justiției, afirmând că soldații ruși apără eroic alegerea poporului în Ucraina.

Occidentul condamnă tratatele de anexare

„Vom face totul pentru a-i sprijini pe frații și surorile noastre din Zaporojie, Herson, Lugansk și Donețk, pentru a le îmbunătăți securitatea, pentru a relansa economia, pentru a construi”, a mai spus el, la câteva ore după ce a semnat anexarea acestor patru regiuni ucrainene în cadrul unei ceremonii la Kremlin.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri tratatele de anexare a teritoriilor parțial ocupate din Ucraina – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie – marcând momentul printr-un discurs delirant, de peste 40 de minute, în care a acuzat Occidentul și Statele Unite că vor să transforme Rusia într-o colonie și a avertizat: „Ne vom apăra teritoriul prin toate mijloacele”.

Kievul și susținătorii săi occidentali au condamnat pe scară largă anexarea, iar NATO a calificat-o drept „ilegitimă”. Țările G7 au declarat că „nu vor recunoaște niciodată (aceste) așa-zise anexiuni”.

author avatar
Andreea Vlad