AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin, FURIOS după ce ruşii au fost forţaţi să se retragă...

Vladimir Putin, FURIOS după ce ruşii au fost forţaţi să se retragă de la Lyman. Britanicii aunţă ce se pregăteşte la Moscova

Putin sparge „solidaritatea” Occidentului. UE renunță la plafonarea prețului gazului rusesc / Umilință maximă la Bruxelles

Soldaţii ruşi au primit ordin de retragere după ce au fost încercuiţi de ucraineni în zona oraşului Lyman. După înfrângerea ruşinoasă, Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei şi aliatul lui Vladimir Putin, a cerut o lovitură nucleară „de randament scăzut” în Ucraina.

Moscova a pierdut numai în ultimele 24 de ore 500 de soldați, suferind cele mai mari pierderi în Kramatorsk și Bakhmut.

Putin, contestat după această înfrângere?

Ministerul britanic al Apărării arată că pierderea oraşului Lyman de către invadatori a dus la escaladarea criticilor la adresa conducerii militare a Federaţiei Ruse, întrucât acesta se află în regiunea Doneţk, pe care Putin doreşte să o anexeze.

Între timp, preşedintele Ucrainei ridică moralul armatei şi poporului şi spune că Rusia va ieşi învinsă din război.

Într-un mesaj încurajator, acesta transmite că soldaţii ucraineni continuă să recâştige teritorii. „În cursul acestei săptămâni, în Donbas au apărut mai multe steaguri ucrainene. Vor fi şi mai multe peste o săptămână. Steagul nostru va fi peste tot. Ucraina va continua să se apere şi va învinge în acest război”, dă asigurări Zelenski.

Papa Francisc se roagă de Putin

Papa Francisc a făcut astăzi un apel către președintele rus Vladimir Putin să oprească această spirală a violenței și a morții” în Ucraina.

Într-un discurs rostit în fața a mii de oameni în Piața Sfântul Petru, Papa Francisc a făcut un apel „în numele lui Dumnezeu” pentru încetarea conflictului și a spus că este „absurd” ca lumea să riște un conflict nuclear.

„Apelul meu se adresează în primul rând președintelui Federației Ruse, rugându-l să oprească această spirală de violență și moarte, chiar și din dragoste pentru propriul popor”, a spus Papa.

Pe de altă parte, îndurerat de suferința enormă a populației ucrainene în urma agresiunii pe care a suferit-o, adresez un apel la fel de plin de speranță președintelui Ucrainei pentru a fi deschis la orice propunere serioasă de pace„, a mai spus Suveranul Pontif.

author avatar
Andrei Ștefan