AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin deschide larg porţile armatei ruseşti. Legea care schimbă tot!

Vladimir Putin deschide larg porţile armatei ruseşti. Legea care schimbă tot!

razboi asaltNoua strategie a Rusiei: cum vrea armata lui Putin să asigure "securitatea maximă a civililor"

Liderul de la Kremlin a semnat o lege care elimină limita superioară de vârstă pentru ruși și străini pentru a se înrola în armata rusă ca membri ai serviciului prin contract.

Duma de Stat a Rusiei a adoptat miercuri proiectul de lege, dar era nevoie de semnătura lui Putin pentru ca acesta să devină lege.

Rusia, disperată să facă rost de soldaţi

Decizia lui Vladimir Putin vine după ce armata terestră a Rusiei a cunoscut numeroase înfrângeri pe frontul din Ucraina, unde au fost zeci de mii de soldați uciși sau răniți.

Ar fi 30.000 de morți în rândul rușilor, potrivit Ucrainei, în timp ce guvernul britanic estimează un bilanț de aproximativ 15.000 de morți. Prin comparație, pierderile sovietice în cei nouă ani de război în Afganistan au fost de aproximativ 15.000. Rusia a furnizat un bilanț de 1.351 de morți la 25 martie, pe care de atunci nu l-a mai actualizat.

Se acceptă şi soldaţi peste 40 ani

Anterior, armata avea limite de vârstă de 18-40 de ani pentru cetățenii ruși și de 18-30 de ani pentru străini.

Modificările au fost redactate de șeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, Andrei Kartapolov, și de primul său adjunct, Andrei Krasov. Potrivit TASS, aceștia consideră că eliminarea limitei superioare de vârstă va atrage specialiști în domenii precum asistența medicală, ingineria și comunicațiile.

Noua lege spune că specialiștii sunt necesari pentru a opera arme de înaltă precizie și că „experiența arată că devin astfel de specialiști la vârsta de 40-45 de ani”. De asemenea, ar putea fi recrutați mai mulți medici, ingineri și experți în comunicații.

Rusia are, de asemenea, un sistem de conscripție militară. Inițial, Kremlinul a declarat că recruții nu vor servi în Ucraina, dar ulterior a recunoscut că aceștia servesc în luptă.

author avatar
Andrei Ștefan
465 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger