AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin, aroganțe de la Kremlin. Ce fac rușii cu armele Americii:...

Vladimir Putin, aroganțe de la Kremlin. Ce fac rușii cu armele Americii: „Se sparg ca nucile”

Putin și-a pus doi dușmani de marcă pe lista neagră. „Agenți străini”, cu „surse” din Ucraina / Foto: Facebook

Președintele rus Vladimir Putin a acordat primul interviu de la începutul operațiunii speciale din Ucraina. Liderul de la Kremlin a comentat decizia Washingtonului de a trimite noi arme la Kiev.

Putin a reacționat pentru prima dată după anunțul Statelor Unite privind furnizarea unui nou ajutor militar către Ucraina, care include și sisteme HIMARS, lansatoare multiple de rachete de mare precizie.

Aroganța lui Vladimir Putin

El a susținut că forţele antiaeriane ruse au doborât zeci de arme livrate Ucrainei de alte state şi „le sparg ca pe nuci”.

„Rusia se descurcă cu ușurință și distruge deja armele furnizate de americani”, a susținut Vladimir Putin, potrivit unui scurt fragment din interviul pentru postul de televiziune Rossia-1, fragment difuzat sâmbătă, conform Reuters.

„Sistemele noastre antiaeriene le zdrobesc ca pe nuci. Zeci au fost distruse”, a spus Putin.

Prima parte a interviului lui Putin a fost difuzată vineri şi încă una, unde președintele va vorbi despre cerealele ucrainene, va fi difuzată duminică, potrivit TASS.

Kievul primește sisteme avansate de rachete cu rază lungă de acțiune

Anunțul vine la o zi după ce președintele Joe Biden a declarat că nu va înarma Kievul cu rachete capabile să lovească ținte la mare distanță.

Sistemele ce vor fi trimise armatei ucrainene vor fi echipate cu rachete ce pot executa lovituri într-o rază de aproximativ 80 de kilometri.

Este mult sub capabilitățile sistemelor MLRS cu proiectile apte să lovească ținte la 300 – 500 de kilometri, care au fost cerute insistent de Kiev.

Chiar și așa, sistemele promise Ucrainei pot lovi ținte aflate pe teritoriul rus, dacă acestea sunt suficient de aproape de graniță.

author avatar
Andreea Vlad
347 afisari

2 COMENTARII

  1. Zselenesku nu este nici pe departe arogant când afirmă că armata ukhrainiană e victorioasă pe toate fronturile. E bun de dus la Bălăceanca.

  2. Lasa sa le trimita Amerecani arme sa se omoare intre ei poate scapam de cazaci si Rusii rasele salbatici Slavonic inputiti mojici hoti poate scapam de ei .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger