AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin a schimbat oficial harta Europei! Liderul de la Kremlin a...

Vladimir Putin a schimbat oficial harta Europei! Liderul de la Kremlin a semnat legile de anexare a celor patru regiuni ucrainene – FOTO

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat miercuri, 5 octombrie, legea care oficializează anexarea a patru regiuni din Ucraina, a relatat agenţia oficială de presă TASS.

Anexarea vizează regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, ce reprezintă în jur de 18% din teritoriul recunoscut internaţional al Ucrainei.

Cele patru regiuni ucrainene aparțin oficial Rusiei

Din acest moment, regiunile aparțin oficial Federației Ruse.

Rusia a declarat anexările după ce a organizat la sfârșitul lunii trecute referendumuri nelegitime în zonele ocupate în Ucraina, nerecunoscute de Occident.

De asemenea, Putin a semnat decrete privind numirea noilor șefi interimari ai celor patru regiuni anexate: Leonid Pasechnik (Lugansk), Denis Pușilin (Donețk), Evgheni Balitsky (Zaporojie), Vladimir Saldo (Herson). Aceștia vor conduce temporar până la alegerea unui guvernator.

Pe 30 septembrie, Putin a semnat acorduri cu cei patru lideri pro-ruși privind anexarea regiunilor la Federația Rusă.

Curtea Constituțională a Rusiei consideră legală anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie

Curtea Constituţională rusă a considerat duminică legale tratatele de anexare de teritorii ucrainene. Curtea „recunoaşte că tratatul internaţional semnat între Rusia” şi Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie „este în consonanţă cu Constituţia Federaţiei Ruse”, se menţionează în fiecare dintre cele patru avize legale publicate de tribunal pe pagina sa web.

Guvernele occidentale şi Kievul au declarat că scrutinele au încălcat dreptul internaţional, au fost coercitive şi nereprezentative.

author avatar
Andreea Vlad
250 afisari

4 COMENTARII

  1. Care-i granita celor 4 regiuni ?
    Totalitatea teritoriului regiunilor asa cum erau in 1991 , sau doar ceea ce au cucerit rusnacii din ele pana acum ?
    Si cum vor bate stalpii de hotar din moment ce acolo e inca armata ucraineana ,care vine ,vine ,vine ,calca totul in picioare ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...