AcasăȘTIRI EXTERNEVizită strategică a premierului Israelului la Moscova

Vizită strategică a premierului Israelului la Moscova

Vizită strategică a premierului Israelului la Moscova

Prim-ministrul israelian Naftali Bennett se află într-o vizită oficială în Rusia, vineri, 22 octombrie. El urmează să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin , la Soci. 

Cei doi oficiali urmează să discute în principal probleme de securitate din Orientul Mijlociu. Israelul se așteaptă ca marile puteri să facă presiuni asupra Teheranului în privința programului nuclear al Republicii Islamice Iran.

Siria și „atomica” iraniană

Iranul este oaia neagră a Iasraelului, dar statul evreu știe foarte bine că superioritatea sa militară în Orientul Mijlociu nu este suficientă. Are nevoie de aliați în fața a ceea ce el vede ca fiind amenințarea iraniană.

Sunt două fronturi. Siria mai întâi. Oficial încă în război cu Israelul, țara primește milițiile iraniene pe teritoriul său. Pozițiile lor sunt bombardate în mod regulat de forțele aeriene israeliene.

Primul ministru Naftali Bennet se așteaptă ca președintele Vladimir Putin, a cărui armată controlează de facto Siria, să garanteze în continuare libertatea de acțiune a israelienilor împotriva acestor miliții.

Celălalt front este diplomatic. Israelienii speră să convingă Moscova să exercite suficientă presiune asupra iranienilor, astfel încât aceștia din urmă să inverseze tendința programului lor nuclear. Precum predecesorul său Benjamin Netanyahu, noul prim-ministru Naftali Bennett a spus în repetate rânduri, „Israel nu va permite” Teheranului să se doteze cu arme atomice.

Benjamin Netanyahu a avut o relație specială cu Vladimir Putin. Dar totul rămâne de construit pentru Naftali Bennett, venit la putere în iunie anul trecut.

 

author avatar
Tudor Borcea
291 afisari

2 COMENTARII

  1. America a spus DA la al treilea război mondial, asta spune tot.
    Israelul se întâlnește cu Putin, cine dă banii?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger