AcasăȘTIRI EXTERNEVizita regelui Charles în Franța, AMÂNATĂ din cauza protestelor pe tema pensiilor

Vizita regelui Charles în Franța, AMÂNATĂ din cauza protestelor pe tema pensiilor

sursa foto: Twitter/ The Royal Family

Informație de ultimă oră! Protestele din Franța amână prezența pe teritoriul acestui stat a regelui Charles al III-lea, care ar fi urmat să viziteze în curând țara europeană.

Vineri să-a aflat că vizita de stat a regelui Charles al III-lea în Franța a fost amânată, în condițiile în care națiunea franceză se confruntă cu noi proteste față de reformele pensiilor.

Ce a anunțat Palatul Elysée

Emmanuel Macron și regele Charles au avut, în cursul acestei dimineți, o discuție telefonică. Iar ulterior s-a aflat că vizita monarhului britanic pe teritoriul francez se amână.

„Această decizie a fost luată de guvernele francez și britanic și după un apel telefonic între președintele francez și rege în această dimineață”, a transmis Palatul Elysée, potrivit BBC. „Pentru ca Majestatea Sa să fie primită în condiții care corespund relației noastre de prietenie… această vizită de stat va fi reprogramată cât mai curând posibil”.

Vizita la Paris și la Bordeaux ar fi urmat să înceapă duminică, amintește sursa citată. Însă ambele orașe s-au confruntat cu proteste masive care au degenerat în violențe. Intrarea în sediul primăriei din Bordeaux a fost incendiată, în timpul protestelor de joi seară.

Vizita de stat a regelui, în Franța, ar fi urmat să aibă loc de duminică și până miercuri, 29 martie.

author avatar
Andrei Coman
351 afisari

21 COMENTARII

  1. Na-r fi fost ráu,sa faca vizita satana englezá!
    Poate cu ceva noroc,il pune-au frantujii intr-o teapá!

  2. știu, ți gane.
    Mă bucur că recunoști.
    ….tot analfabet ramâi.
    spune-mi ce ai greșit.

    • „Moronule” ???
      bă pr0stule, asta e pe engleză, și nu se prea traduce.
      intelijentule ….
      hai , mai bagă romgleză …..

  3. Le-a fost frica de un moment Marie Antoinette ca era programat un banchet la Versailles :))) istoria se repeta, au dodget a bullet cum se spune. S-a dat foc la Paris, pe ziduri scrie Macron guilottine si altele, oare ce mai vine?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger