AcasăȘTIRI EXTERNEVizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, în pericol! Amenințare cu bombă pe...

Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, în pericol! Amenințare cu bombă pe aeroport

Nancy PelosiVizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, în pericol! Amenințare cu bombă pe aeroport

A fost alertă cu bombă pe aeroportul din Taiwan unde urma să aterizeze președinta Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi. Locația a primit o amenințare în care se anunța că 3 explozibili vor fi amplasați.

În urma amenințărilor Chinei, Nancy Pelosi a anunțat pe Twitter că nu va merge în Taiwan. Ca parte a turneului, ea va vizita o serie de țări, dar nu și Taiwanul.

Nancy Pelosi nu va mai merge în Taiwan

”Conduc o delegație a Congresului în Indo-Pacific pentru a reafirma angajamentul neclintit al Americii față de aliații și prietenii noștri din regiune. În Singapore, Malaezia, Coreea de Sud și Japonia, vom organiza întâlniri la nivel înalt pentru a discuta cum putem avansa interesele și valorile noastre comune.”, a spus Pelosi.

În același timp, biroul de presă al lui Pelosi a lansat programul turneului ei din Asia. Aceasta va vizita Malaezia, Coreea de Sud, Singapore și Japonia. Nu se vorbește despre o vizită în Taiwan.

În ultimele ore, o serie de canale media din Taiwan, citate de agenția Reuters, au scris că președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, va vizita Taiwanul marți, 2 august.

Amenințare cu bombă pe aeroportul la care urma să aterizeze Nancy Pelosi în Taiwan

Informația că Nancy Pelosi va ajunge în Taiwan a stârnit furia Chinei și a adus îngrijorare printre oficialii de la Casa Albă și Pentagon.

Marți dimineața, în jurul orei locale 9.00, Aeroportul Internațional Taoyuan ar fi primit o scrisoare de amenințare cu bombă.

În aceasta este transmis următorul mesaj: ”Pentru a o împiedica pe președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, să viziteze țara, 3 explozibili vor fi plasați la aeroport”, scrie site-ul local Daily.com.tw.

Sursa citată mai notează că Administrația Aeroportului Internațional Taoyuan a anunțat că a înștiințat poliția din Taipei, iar investigația de urmărire a fost realizată de Biroul de Poliție Aviatică.

Instituția din urmă a precizat că actuala scrisoare de amenințare este investigată și gestionată de Brigada Criminală. Astfel, se va urmări sursa adresei de IP a e-mailului de amenințare și se va încerca găsirea expeditorul acestui mesaj.

author avatar
Andreea Vlad
355 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger