AcasăȘTIRI EXTERNEVisul american s-a spulberat? Mii de oameni renunță la cetățenia SUA: „Trendul...

Visul american s-a spulberat? Mii de oameni renunță la cetățenia SUA: „Trendul va continua să crească”

Visul american s-a spulberat? Mii de oameni renunță la cetățenia SUA: „Trendul va continua să crească”Visul american s-a spulberat? Mii de oameni renunță la cetățenia SUA: „Trendul va continua să crească”

Un număr record de oameni renunță la cetățenia SUA, potrivit unui studiu publicat duminică, 9 august. Printre nemulțumirile acestora se numără taxele anuale și politicile implementate de Administrația Trump.

Peste 5.800 de americani au renunțat la cetățenia SUA în primele 6 luni ale anului 2020. În comparația, pe tot parcursul anului trecut, când doar 2.072 de persoane au renunțat la statutul de cetățeni americani, potrivit Bambridge Accountants.

Reprezentanții firmei au anunțat că au analizat informațiile, făcute publice de către guvernul american odată la 3 luni, care cuprind numele tuturor celor care au renunțat la cetățenia SUA.

Mii de oameni renunță la cetățenia SUA

„Majoritatea sunt persoane care au părăsit deja teritoriul SUA și au decis că s-au săturat”, a declarat Alistair Bambridge, partener al firmei, pentru CNN.

„Ceea ce am observat este că oamenii s-au săturat de tot ceea ce se întâmplă acum cu președintele Donald Trump și modul în care este gestionată pandemia de coronavirus, precum și de politicile implementate în SUA în prezent”, a mai explicat acesta.

Unii dintre cei care au renunțat la cetățenia SUA au declarat că nu sunt mulțumiți de climatul politic din țară iar alții au luat această decizie din cauza taxelor, potrivit Bambridge Accountants.

Foștii cetățeni, nemulțumiți de Trump și gestionarea pandemiei

Cetățenii Statelor Unite ale Americii care locuiesc în afara țării trebuie să completeze anual declarații fiscale, să-și raporteze conturile bancare, de investiții și de pensii, mai explică specialistul. Totuși, în timpul pandemiei, acești cetățeni au dreptul la ajutorul financiar în valoare de 1.000 de dolari oferit de SUA și de ajutorul pentru copii în valoare de 500 de dolari, însă declarațiile fiscale anuale pentru unii reprezintă „prea mult”.

Americanii care vor să renunțe la cetățenie trebuie să plătească 2.350 de dolari și să înfățișeze în persoană la ambasada SUA din țara lor, dacă nu se află în Statele Unite ale Americii.

În ciuda riscurilor care apar cu renunțarea la o cetățenie americană, Alistair Bambridge prevede că tendința va continua doar să crească.

„Mulți oameni așteaptă alegerile din noiembrie pentru a vedea ce se va întâmpla. Dacă președintele Trump este reales, credem că va exista un alt val de oameni care vor decide să renunțe la cetățenie”, a mai explicat acesta.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
737 afisari

3 COMENTARII

  1. Dezaxatule ce treaba ai tu,cu ce se posteaza aci,cind nu e vb. de pupat cur la johannes,orban,pnl!? Rușii,tireaspul@ o mai sugi? cu doua mîini sau cu una?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger