AcasăȘTIRI EXTERNEViolențe în stradă, în Franța, după semifinala contra Marocului, de la Mondialul...

Violențe în stradă, în Franța, după semifinala contra Marocului, de la Mondialul din Qatar. Un băiat a murit – VIDEO 

(sursa foto: captură youtube)

Violențe pe străzile din Franța. Au fost confruntări între suporterii francezi și marocani, după semifinala disputată miercuri, în urma căreia cocoșii galici au acces în finala Cupei Mondiale din Qatar.

Un băiat a fost ucis la Montpellier, pe fondul ciocnirilor dintre fanii Franței și Marocului, după semifinala Cupei Mondiale, potrivit Sky News. Conform unei comunicări oficiale, băiatul a fost „lovit violent” de o mașină, în orașul situat în sudul Franței.

Potrivit The Sun, victima avea 14 ani. S-a aflat că băiatul a fost dus de urgență la spital, însă din păcate nu a supraviețuit.

Imaginile apărute pe o rețea de socializare

Se fac cercetări în acest caz. De altfel, un videoclip distribuit pe rețelele de socializare arată mulțimea de pe stradă și o mașină condusă neregulamentar.
Au fost ciocniri între suporterii celor două echipe și la Paris. Scene din orașe din sudul Franței – Montpellier și Nisa – au arătat fani luptând pe străzi, dând foc la coșurile de gunoi de pe străzi, potrivit Daily Mail. Polițiștii au folosit tunuri cu apă pentru a potoli atmosfera.

Franța s-a calificat în finala Campionatului Mondial din Qatar după ce a învins Marocul cu scorul de 2-0. În finală, francezii vor înfrunta, duminică, selecționata Argentinei.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a transmis, via Twitter, două mesaje după meciul de miercuri. Le-a mulțumit jucătorilor francezi, dar i-a felicitat și pe cei marocani.

author avatar
Andrei Coman