AcasăȘTIRI EXTERNEScenariu horror pentru Europa. Dacă Putin închide robinetul de gaze, adio, fabrici...

Scenariu horror pentru Europa. Dacă Putin închide robinetul de gaze, adio, fabrici și milioane de șomeri!

Vine Apocalipsa pentru economia UE. Putin ne poate închide fabricile fără să tragă un foc

Chiar și o oprire pe termen scurt a tuturor importurilor de gaze din Rusia ar avea „consecințe profunde” pentru economiile din UE și ar necesita măsuri de urgență pentru a reduce cererea, potrivit ultimei analize publicate de think-tank-ul Bruegel.

Grupul de reflecție a raportat că, dacă Rusia va întrerupe toate gazele, în mijlocul unui conflict cu Ucraina, UE ar trebui atât să crească importurile de gaz natural lichefiat (GNL), cât și să impună măsuri de urgență pentru a reduce cererea, cum ar fi închiderea fabricilor, pentru a evita penuriile severe.

Europa nu poate face față pe termen lung

Simone Tagliapietra, cercetător principal la Bruegel, a susținut că astfel de evoluții ar provoca un impact economic grav blocului comercial.El a declarat: „Un astfel de scenariu de război ar implica decizii dificile și costisitoare pentru Europa de a gestiona ordonat situația”.

Analiza Bruegel arată că capacitatea de rezervă a infrastructurii ar putea adăuga importuri săptămânale de 17 TWh din Norvegia, Africa de Nord şi de GNL, aproape înlocuind nivelurile primite de Europa de la Rusia în ultimele săptămâni și ar oferi o ușurare inițială pe fondul oricăror deficite viitoare de aprovizionare.

Acest lucru ar înlocui aproape nivelurile pe care Europa le-a primit de la Rusia în ultimele săptămâni – UE bazându-se pe Rusia pentru aproximativ 40% din importurile sale de gaze naturale în această iarnă.

Cu toate acestea, Bruegel a explicat că, chiar dacă continentul ar putea face față pe termen scurt, aceste țări s-ar putea să nu poată crește în mod durabil livrările, din cauza capacității globale de lichefiere limitate și a contractelor existente ale furnizorilor de a trimite nave cu GNL în Asia.

O creștere a cererii de GNL ar putea duce, de asemenea, la o creștere a prețurilor, lovind economia UE și țările mai sărace care licitează să cumpere gaz.

Martie, luna fatidică

Pe lângă potențiala raționalizare a aprovizionărilor, UE ar putea fi nevoită să revină la surse de energie mai puțin ecologice pentru a reduce în continuare utilizarea gazelor.

Aceasta include producția de energie pe bază de cărbune, care are ca rezultat mai multe emisii de CO2, în timp ce Germania ar trebui, de asemenea, să ia în considerare amânarea închiderii centralelor nucleare: o decizie sensibilă din punct de vedere politic.

Între timp, într-un scenariu cu vreme foarte rece și fără gaz rusesc din februarie, depozitul de gaz din UE ar putea fi golit până la sfârșitul lunii martie, a avertizat Bruegel.

Raportul urmărește escaladarea tensiunilor dintre Rusia și Occident din cauza Ucrainei care au ridicat îngrijorări cu privire la viitoarele fluxuri de gaze către Europa.

SUA are de vânzare gaz lichefiat

Înrăutățirea situației a determinat Comisia Europeană și SUA să investigheze aprovizionările alternative, Casa Albă fiind în discuții cu Qatar și alți mari furnizori de gaze naturale lichefiate pentru a spori stocurile continentului dacă Rusia invadează Ucraina.

Continentul suferă deja de lipsuri, gigantul gazier susținut de Kremlin, Gazprom, ratând obiectivele de export de gaze pentru Europa anul trecut, în ciuda redresării cererii, iar fluxurile către est fiind raportate pe conducta Yamal-Europa de peste o lună.

Agenția Internațională pentru Energie a acuzat anterior Rusia că a redus în mod intenționat livrările pentru a face presiune asupra continentului, pentru a acțiuni în favoarea Ucrainei și pentru ca Germania să dea verde controversatei conducte Nord Stream 2.

author avatar
Tudor Borcea
1.689 afisari

10 COMENTARII

  1. Putin daca vrea sa faca razboi in toata europa impotriva tuturor guvernelor astea neomarxiste arogante dar incapabile sa folosrasca glontul de srgint , adica sa intrerupa gazul executa pe toti!!!

    • Ar fi foarte bine dar in dezinteresul lui. Daca ar opri gazul ar aparea frigul si foamea exact ca in 89 la noi ceea ce inseamna revolutii sangeroase si reinstaurarea normalitatii adica redeschiderea centralelor nucleare si pe carbune si restartarea industriala a Europei. Vai de rusi atunci!

  2. Daca intrerupe putin gazul a facut razboi in toata europa, a oamenilor contra guvernelor astea neomarxiste , incapabile dar arogante si le serveste glontul de argint!!

  3. Ce de strategi si conducatori are lumea azi: gerontofil, lgbt, durdulii si burtosi, betivi si epilati, cu unghii lacuite si cu limbile lungi..latra la gardul rusilor si se cred in putere. Daca triburile din Mali i-au spus lui Macron: ia-ti incurca lume acasa! Triburile…iata ca sibianul germanizat, Iohannis cere trupetii lui Macron..sa mai suga si ei un ban din biata tara. Ungaria tace si face! Romania are parte de bosorogi si burtosi care cauta solutii sa dea tunuri..de e pace sau razboi. .sa furam cat putem si de peste tot…MALI GONESTE TRUPELE FRANCEZE DIN TARA SI IOHANNIS II CHEAMA LA NOI…CAT POTI FI DE IDIOT? MAXIM

  4. La ce politica stupida face Europa, se pare ca chiar ea doreste inchiderea robinetului. Sinuciderea civilizatiei europene este in desfasurare.

    • vremurile grele creeaza oameni puternici, oamenii puternici creeaza vremuri bune, vremurile bune creeaza oameni slabi, oamenii slabi creeaza vremuri grele.

  5. N-o sa faca asta, nu-i in interesul lui
    El vrea sa aiba UE, ca sa -i dea ue client la gaz, ar cadea Rusia direct in cap fara sa vanda gazul
    El vrea doar sa fraieresca occidentul prost si lenes, cu gandul doar la bani, in rest …. zero
    Si se vrea Petru cel Mare, cu Rusia intreaga, smecherind vestul, care pune botul la orice

  6. Pai, cu niste conducatori nazisti ca tovarasa Ursulla von der Pfizer, nici nu au nevoie de dusmani din afara, dusmanul este de multa vreme inauntru !! Bai Putin, bai rusnakule dement, inchide-le gazul la ateii aia din Occident, sa le vina odata mintea plecata la sorcova la loc !! Ha ha ha 🙂 Hai, ca nu mai e mult, si incepe razboiul, ca Plandemia tovarasilor nazisti de la UE nu a adus rezultatul scontat la hektar, poate se resuseste cu o alta manevra !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger