AcasăȘTIRI EXTERNEVila de 40 de milioane de dolari, construită în două lumi

Vila de 40 de milioane de dolari, construită în două lumi

O proprietate de lux este pusă în joc atât în viața reală, cât și în universul virtual metaverse, o premieră mondială.

Lista dublă ridică posibilitatea  ca Hampton Hall de 29 de milioane de lire sterline (40 de milioane de dolari) din Marea Britanie să aibă doi proprietari legali separați.

Dezvoltatorul Stately Homes își propune să construiască proprietatea cu 11 dormitoare pe un teren de 0,5 hectare în Crown Estate – deși locația exactă este în curs de negociere. În mod echitabil, potențialii cumpărători pot face un tur virtual înainte de a lua o decizie.

Proprietarul Hampton Hall NFT ar putea să descarce datele în metavers, un set de spații imersive partajate de utilizatori, unde aceștia pot interacționa, inova și interacționa cu alte persoane, care nu se află în același spațiu fizic, folosind 3D și avataruri.

Fie că este în realitate sau metavers, Hampton Hall va avea multe atracții: o pistă privată de bowling, home cinema, sală de gimnastică, piscină și ferestre antiglonț.

Hampton Hall accesează o piață în plină dezvoltare, cu o colecție de 8.888 de „meta-proprietăți”  lansată în martie de compania de proprietate virtuală KEYS Token.

Săptămâna trecută, actele unei case cu cinci dormitoare în valoare de 653.000 USD din Florida au fost vândute prin intermediul unui NFT, jeton nefungibil care oferă dovada proprietății pe blockchain. În martie, artista canadiană Krista Kim a vândut „Mars House” printr-un NFT pentru a fi folosit în metavers.

„NFT-urile sunt o adevărată tendință în acest moment”, a declarat Sean Barrett, directorul general al agențiilor imobiliare Fine & Country din Richmond, pentru The Times.

„Am vândut recent o casă de 5 milioane de lire sterline în Surrey, o proprietate de epocă care a fost renovată și extinsă pe scară largă”, spune Barret.  El l-a întrebat pe un alt client dacă ar fi interesat să cumpere un NFT al casei pentru 2% din preț și acesta “a acceptat foarte repede”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor