AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban s-a dezlănţuit: atacă Uniunea Europeană aşa cum nici Putin n-a...

Viktor Orban s-a dezlănţuit: atacă Uniunea Europeană aşa cum nici Putin n-a făcut-o!

viktor orbanViktor Orban s-a dezlănţuit: atacă Uniunea Europeană aşa cum nici Putin n-a făcut-o!

Premierul Ungariei a dat asigurări că va continua să blocheze actuala politică externă a Uniunii Europene pe care a calificat-o drept ridicolă, iar pe cei 27 de membri ai blocului comunitar a spus că-i percepe ca pe nişte ”tigri de hârtie penibili”.

Politica externă comună, motivată în ultimii ani de interese de politică internă, a devenit ridicolă”, a afirmat ultranaţionalistul Viktor Orban, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului de externe german, social-democratul Heiko Maas, şi publicată luni seară pe pagina oficială a şefului executivului ungar.

Viktor Orban a reacţionat la declaraţiile lui Maas

Aceste reacţii tăioase ale liderului politic maghiar au venit după declaraţiile făcute de Maas, care a făcut apel luni la Uniunea Europeană să elimine posibilitatea de veto de care dispune fiecare stat membru, pentru ca UE „să nu fie luată ostatică” în capacităţile sale de acţiune şi să revină la un principiu al majorităţii.

Şeful diplomaţiei germane a criticat concret Ungaria pentru că a blocat mai multe comunicate comune ale UE, în principal în ceea ce priveşte relaţiile cu China, dar şi cu Orientul Mijlociu.

Părem tigri de hârtie penibili şi după comunicatele noastre care nu au nicio urmare toată lumea râde de noi”, motiv pentru care trebuie să punem capăt ”acestei practici a Bruxellesului, care se limitează la redactarea de comunicate”, a insistat şeful guvernului de la Budapesta.

Viktor Orban vrea un nou model de politică externă

Prim-ministrul Ungariei consideră că deciziile în chestiunile diplomatice ar trebui să fie luate nu de miniştrii de externe, ci de şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre ale UE.

Stânga europeană, condusă de stânga germană, atacă din nou Ungaria pe un ton inacceptabil.

De data aceasta, pentru că (Budapesta) nu a vrut să semneze un comunicat comun fără nicio greutate şi seriozitate politică în ceea ce priveşte Hong Kongul.

Asta s-a întâmplat de fapt, şi, de o sută de ori dacă îl mai propun, tot de o sută de ori vor obţine acelaşi rezultat”, a încheiat Orban al maghiarilor.

author avatar
Andrei Ștefan
775 afisari

7 COMENTARII

    • Pleacă mă d-aici vorbesti fără să ai habar de situatia din Ungaria
      Noi ca ardeleni si vecini avem relatii bune cu cei din Ungaria vizitele reciproce sunt la ordinea zile să nu mai zic de puzderia de români care frecventează in wekend si in concedii /mai putin in perioada pandemiei/ băile termale de la GYULA , SZEGED , HAJDUSZOBOSZLO , sau merg sa isi faca periodic cumpărăturile la vecini in localitati nu departe de frontiera cu România asa că nu sunt de acod cu ce spui tu măcar astea pot să iti dea un pic de gîndit inainte de a posta prostii
      Nu sunt de nationalitate maghiară să nu sari cu gura pe mine Sunt român , ardelean si atât.
      Orban in tot ce face pune mai presus interesele poporului său ( interese economice in primul rând ,) decât interesele celor ce pe la Bruxelles. Si asta a declarat-o nu odată in presă. Printre altele vezi ca Ungaria primeste gaze naturale mult mai ieftine decat primi noi de la rusi si de aici decurg si alte consecinte benefice pt cetatenii din Ungaria fie ei persoane fizice fie firme
      Felicitări pt tot ce face pt poporul său acest primministru !

  1. Iar tu meriti doua palme peste bot ca esti prost.Oi fi purtatorul de umbrela cu pensie speciala al partului.

  2. Daca aveam si noi un presedinte cu sange in instalatie..oare erati mandri sau ridicati piatra asupra lui? Cam ce fel de patrioti va definiti a fi…

  3. Cinste lui pentru că își apără interesul național, pe când ai noștri sant slugi la doua capete…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger