AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban respinge noul pachet de sancțiuni pentru Rusia. Acuză UE că...

Viktor Orban respinge noul pachet de sancțiuni pentru Rusia. Acuză UE că aruncă o „bombă nucleară” asupra economiei Ungariei

Viktor OrbanViktor Orban critică dur sprijinul european pentru Ucraina: „Cine ajută Ucraina, cine transportă arme și cine antrenează soldați este în război cu Rusia”

Ungaria nu poate susține noul pachet de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei în forma sa actuală, inclusiv un embargo asupra importurilor de țiței rusesc, a declarat vineri premierul Viktor Orban, potrivit Reuters.

Orban a spus că actuala propunere a Comisiei Europene de interzicere a importurilor de petrol rusesc ar echivala cu o „bombă atomică” aruncată asupra economiei ungare, adăugând că Ungaria este pregătită să negocieze dacă va vedea o nouă propunere care să-i satisfacă interesele.

El a declarat că Ungaria ar avea nevoie de 5 ani și de investiții uriașe în rafinăriile și conductele sale pentru a putea transforma sistemul actual, care se bazează în proporție de aproximativ 65% pe petrolul rusesc.

„Știm exact de ce avem nevoie, în primul rând avem nevoie de 5 ani pentru ca acest întreg proces să fie finalizat… 1-1,5 ani nu sunt suficienți pentru nimic”, a afirmat Orban, adăugând că Ungaria va avea nevoie, de asemenea, de investiții vaste în rafinării și în sistemul de transport maritim pentru a permite importurile de petrol non-rusesc.

Deblocarea PNRR, la schimb pentru dreptul de veto

Orban s-a întrebat dacă este înțelept să se facă investiții de o asemenea amploare pentru un rezultat peste 4-5 ani, în timp ce războiul din Ucraina se desfășoară acum.

El a declarat că Ungaria așteaptă să vadă o nouă propunere din partea Comisiei: „Nu vreau să mă confrunt cu UE, ci să cooperez….dar acest lucru este posibil doar dacă ei țin cont de interesele noastre.”

Orban a mai spus că Ungaria nu va susține includerea pe lista neagră a șefului Bisericii Ortodoxe Ruse aliate la Kremlin, Patriarhul Kirill, deoarece aceasta este o „problemă de libertate religioasă”.

author avatar
Andreea Vlad
455 afisari

10 COMENTARII

  1. Interesant cum apar in aceeasi propozitie cuvintele petrolul,religia,sanctiunile UE.Deci razboiul este clar al petrolului

  2. Este interesant, cum Ungaria o tara mica joaca asa bine rolul diplomației externe, ma gândesc, ca unguri întra fără viza în America, în timp ce noi docili și vasali suntem ținuți pe pist de preș, de către marele aliat America

  3. Putin afirmă dreptul rușilor de a-și extinde stăpânirea, în virtutea excepționalismului rus. Fezandată cu retorica ortodoxa laudativă, dincolo de orice limite ale deșănțării. Să sperăm că vor rămâne în găoacea lor și nu vor face școală. E un derapaj major în direcția revizionismului de sorginte hitleristă. Trebuie să fie un semnal de alarmă că Orban îi cântă în strună. Singur. Dar nu mai puțin revizionist.

  4. Orban si Putin sint cei mai patrioti presedinti restul sint fatalai tranvestiti si pedofili drogati condusi de Bideu si gasca lui de criminali

    • Cel puțin Putin poate fi înscris, fără riscul de a greși, în catogoria paranoicilor patologici.

    • Orban si Putin stimabile sunt legati ombilical prin penis se alimenteaza energetic si sentimental direct fat tata fara a mai folosi gura precum mama.

  5. Pai voi acolo in stepa in adancul Huniei cam cu ce masura antirusa sunteti dispusi. Asa sa zica hanul hun una. Nu mai vilolati sau nu mai exportam caini gen.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger