AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban nu se lasă! Noua decizie pe legea anti-LGBT va scoate...

Viktor Orban nu se lasă! Noua decizie pe legea anti-LGBT va scoate UE din minţi!

viktor-orbanViktor Orban nu se lasă! Noua decizie pe legea anti-LGBT va scoate UE din minţi!

Guvernul ungar, condus de Viktor Orban, a anunţat că dispoziţiile legii împotriva homosexualităţii, care a iscat controverse inclusiv la nivel european, se vor aplica în vecinătatea bisericilor şi a şcolilor.

Legea împotriva pedofiliei” a fost adoptată în iunie şi a fost menită inițial să întărească sancţiunile pentru abuzuri împotriva copiilor, dar i-au fost adăugate amendamente pentru a interzice promovarea homosexualităţii în rândul populaţiei cu vârsta sub 18 ani.

Perimetrul din jurul bisericilor şi şcolilor, „sigilat”

Decretul guvernului care stabileşte modalităţile de aplicare a legii reglementează “expunerea sau reprezentarea” produselor care “exprimă homosexualitatea” sau reprezintă o “abatere de la identitatea corespunzătoare sexului de la naştere”.

Vânzarea acestor produse va fi interzisă pe un perimetru de 200 de metri în jurul bisericilor, precum şi a şcolilor şi instituţiilor de protecţie a copiilor, a anunţat vineri executivul ungar.

Oare cum va reacţiona UE?

Legea a generat noi tensiuni în relaţiile Ungariei cu Uniunea Europeană.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit-o „o ruşine”, iar Comisia Europeană a lansat împotriva Budapestei proceduri de încălcare a dreptului comunitar, argumentând că măsura încalcă regulile UE privind libertatea de exprimare, liberul schimb şi prestarea de servicii.

Legea anti-LGBT este privită ca parte a planului premierului naţionalist Viktor Orban de a transforma Ungaria într-o ţară aşa-zis „iliberală”, bazată pe valori creştine conservatoare.

Unii analişti consideră că ofensiva preşedintelui Orban împotriva comunităţii LGBT are drept scop consolidarea bazei sale electorale conservatoare în pregătirea alegerilor de anul viitor.

author avatar
Andrei Ștefan
889 afisari

5 COMENTARII

  1. Vai, de mine !!! Cum v-a reactiona UE ??/ Pe cine intereseaza, inafara de ghioceii de la noi, parerea unora aflati la trei mii de km de noi ??? De cand, inafara de noi, dicteaza altii cei bine pentru pooporul tau ??? Asa ca mai lasati-i pe cei cu coloana vertebrala in pace si vedeti-va de bataturile voastre de la genunchi…

  2. UE, un imperiu ca de altfel toate imperiile.Ausrto-ungar,otoman,habursghic…etc.Stiti ce fac imperiile??????/Asupresc!!!!UE este o rusine a Europei.De credeti ca Anglia a iesIt din UE??Si cucoana Van Der…. nu stiu cum,face pe zbira.Felicitari Ungariei si Poloniei!!!!Noi avem presedine un sas si un prim ministru urat si prost.Asta spune totul despre Romania.Ozi buna!!!

  3. BRAVO VIKTOR ORBAN! BRAVO!
    UE este Sodoma si Gomora Europei.
    Pentru că ne cere să acceptăm depravarea si comportamentele contra naturii. Există MAMA SI TATA! Există FEMEIE SI BARBAT!
    Fără poponari în țările CREȘTIN-ORTODOXE! HUO lgbt iştii contra naturii! Să stea în casele lor fără să arate cururile la toată lumea.
    Nu-i suportăm, facem alergie la ei!
    Ne este scârbă când îi vedem!
    Să nu ne înfurie, să nu ne enerveze!

  4. UE e o uniune fara obiect, de cand in loc sa-si pastreze atributiile in sfera circulatiei libere a marfurilor si persoanelor, a devenit tovarasa educatoare a unui nou mod de viata.
    Este exact ce s-a facut si la aparitia URSS, de la Lenin incoace: inventarea unor false probleme care sa tina lumea ocupata.
    Scopul in URSS era unul economic: produsul muncii colective sa fie distribuit arbitrar, ca premiu pentru obedienta ideologica. Seamana cu scopul rezilientei si retructurarii promovate de UE?
    URSS generase instrumente specializate in confiscarea produsului activitatilor economice – SOVROM (in cazul Romaniei. Azi, in UE se numesc comisii si agentii – seamana, nu?
    Atunci propagandistii criticau biserica, cultele si alte orientari „deviationiste” fata de ideile comuniste, aduse la inaltimi nebanuite (spre exemplu) de ideile „ciuce” sau „tezele din aprilie”. Seamana cu discursul fara obiect de azi al UE? Iar propaganda se numeste azi mass-media!
    Atunci Komisarii urnareau „deviationistii” si ii izolau (uneori de tot). Seamana cu activitatile de azi ale CE? Si atunci si acum Komisarii sunt numiti si nu alesi.
    Se contureaza si o diferenta – Komisarii vechi faceau lagare/gulaguri; cei noi vor sa transforme intregul teritoriu UE intr-un lagar de tip nazist, doar ca steaua galbena va fi digitala!

  5. BRAVO FELICITARI VIKTOR ORBAN
    UN PRIMMINISTRU CU COLOANA VERTEBRALA SI PATRIOT!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger