AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban le-a dat mână liberă angajatorilor din Ungaria: pot decide singuri...

Viktor Orban le-a dat mână liberă angajatorilor din Ungaria: pot decide singuri soarta angajaţilor!

viktor orban1Viktor Orban continuă să atace UE: "Dacă familiile tradiționale încetează să mai existe, nimic nu poate salva Occidentul"

Guvernul Ungariei le va cere angajaţilor din instituţiile de stat să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, după o creştere a numărului de contaminări, a anunţat şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas.

Companiile private vor fi de asemenea împuternicite să impună obligativitatea vaccinării pentru angajaţii lor dacă ele vor considera acest lucru necesar, iar purtarea măştii sanitare va fi din nou obligatorie în toate mijloacele de transport public începând cu 1 noiembrie.

Angajaţii, dead-line de 45 de zile

Angajatorii care le solicită lucrătorilor lor să se vaccineze trebuie să le dea acestora un termen de 45 de zile pentru a primi prima doza. Doza a doua trebuie administrată la data indicată de medic.

Angajaţii care nu se conformează pot fi plasaţi în concediu fără plată timp de un an, după care li se poate înceta contractul de muncă.

S-au înmulţit cazurile de Covid

Ungaria înregistrează o creştere constantă a numărului de infectări de câteva săptămâni. Joi, autorităţile au raportat 4.039 de noi contaminări, un număr de două ori mai mare comparativ cu săptămâna trecută.

De la începutul pandemiei, Ungaria, ţară cu 10 milioane de locuitori, a raportat 30.692 de decese cauzate de COVID-19. Până acum, mai mult de 5,72 de milioane dintre cetăţenii Ungariei au fost vaccinaţi complet împotriva noului tip de coronavirus şi peste 1,16 milioane au primit a treia doză booster.

author avatar
Andrei Ștefan
491 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger