AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban încearcă să-şi "spele" imaginea: legea prin care vrea să recupereze...

Viktor Orban încearcă să-şi „spele” imaginea: legea prin care vrea să recupereze banii de la UE

viktor orban1Viktor Orban continuă să atace UE: "Dacă familiile tradiționale încetează să mai existe, nimic nu poate salva Occidentul"

Guvernul ungar prezintă Parlamentului primul din mai multe proiecte de lege anticorupție, a declarat purtătorul său de cuvânt, în timp ce Budapesta se străduiește să evite pierderea unor fonduri de miliarde de euro din partea Uniunii Europene.

Executivul Uniunii Europene a recomandat duminică suspendarea unor fonduri în valoare de 7,5 miliarde de euro din cauza a ceea ce consideră că Ungaria nu reușește să combată corupția și să respecte statul de drept.

Comisia Europeană, condiţii pentru Ungaria

Comisia Europeană a stabilit, de asemenea, condiții pentru ca Ungaria să păstreze accesul la finanțare, inclusiv o nouă legislație, pe care Ungaria a declarat imediat că le va pune în aplicare.

Este primul caz de acest fel în UE în cadrul noilor instrumente menite să protejeze mai bine statul de drept și să combată corupția în blocul celor 27 de state membre.

Cum va folosi Ungaria subvenţiile UE

Ungaria și-a prezentat anul trecut proiectul privind modul în care va utiliza subvențiile UE pentru a-și face economia mai ecologică și mai tehnologizată după pandemia COVID-19.

Nu a primit încă aprobarea în acest sens, din cauza preocupărilor UE privind corupția și statul de drept. Dacă Budapesta nu obține fondurile UE, forintul – care a pierdut 8% în acest an – va scădea aproape sigur și mai mult, ceea ce va complica eforturile de reducere a inflației.

author avatar
Andrei Ștefan
296 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger