AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban i-a tăiat macaroana lui Joe Biden. Cum se apără maghiarul,...

Viktor Orban i-a tăiat macaroana lui Joe Biden. Cum se apără maghiarul, considerat „oaia neagră” a Europei

orban şi bidenViktor Orban i-a tăiat macaroana lui Joe Biden. Cum se apără maghiarul, considerat "oaia neagră" a Europei

Viktor Orban a oferit un interviu postului american de televiziune Fox News, în care a abordat mai multe subiecte: de ce este considerat el „oaia neagră” a Europei şi de ce consideră o insultă la adresa poporului ungar includerea Ungariei de către preşedintele american Joe Biden în rândul „regimurilor totalitare”.

Schimbările politice din SUA şi Israel au însemnat pentru Ungaria pierderea unor aliaţi conservatori, a declarat premierul Viktor Orban. Acesta spune că a devenit „oaia neagră” a UE pentru că se opune unei societăţi de tip „post-creştin şi post-naţional”.

Ungaria a respins migraţia

Prin respingerea migraţiei, Ungaria s-a împotrivit majorităţii statelor Uniunii Europene, care „au decis să deschidă un nou capitol în istoria lor, pe care ele îl numesc noua societate”, un nou regim „post-creştin şi post-naţional” bazat pe existenţa mai multor comunităţi, a remarcat Viktor Orban.

Nu avem cum să ştim dacă rezultatul acestuia va fi bun sau rău, dar cred că este foarte riscant. Fiecare naţiune are dreptul să-şi asume riscul sau să-l respingă.

Noi, ungurii, am decis să nu riscăm”, iar această decizie a fost cauza „atacurilor dure” împotriva Ungariei şi „de aceea reputaţia mea (în UE) este foarte rea. Sunt tratat ca oaia neagră a UE”, explică premierul ungar.

Orban, insultat de Biden

Referindu-se la declaraţia din octombrie anul trecut în care preşedintele american Joe Biden a calificat Ungaria şi Polonia drept „regimuri totalitare”, Viktor Orban o consideră o „insultă personală la adresa poporului ungar, dar, cum el este preşedintele Statelor Unite, noi trebuie să fim decenţi, respectuoşi şi să spunem clar că ceea ce face el este jignitor”.

S-au răcit relaţiile între Ungaria şi SUA? Relaţiile bilaterale dintre Ungaria şi SUA sunt „în esenţă foarte bune”, mai ales în domeniul apărării, în cel economic şi comercial, „aşadar totul este bine, cu excepţia politicii atunci când liberalii sunt la guvernare la Washington”, a mai zis premierul de la Budapesta.

author avatar
Andrei Ștefan
793 afisari

8 COMENTARII

  1. Facand comparatie la cat de servili sunt alti pemieri in fata americanilor ….. spun clar ca Orban e un premier patriot si cu coloana vertebrala. Bravo lui !

    • Bai, ne lasi!
      Ce roman l-ar simpatiza pe piticul Victor Orban? Doar un rusnac pupator de fund al altui pitic las si criminal, Putin

  2. Sant convins ca ceea ce a spus despre american, a spus doar pentru ca nu i-a placut sepcuta, ca in rest, ungurii marg la unchiul Sam fara vize, scimburile lor comerciale sant mai mari decat ale noastre, deci problema ar fi sepcuta. Sac, noi o avem…rosie… e pusa pe capul dulapului…

    • Adevarat! Tiraspoleni nu au schimburi comerciale cu USA, deci,da, sunteti in urma Ungariei.

  3. bravo ORBAN
    un primministru patriot si cu coloana vertebrala care nu accepta pozitia de subordonat al state ”PRETENE”, nu accepta LGBT in scoli si gradinite , nu accepta baze militare straine pe teritoriul Ungariei si nu accepta nici migrantii planificati de cei de la Bruxelles sa ii intre in tara. BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Pt el conteaza ce vrea poporul sau nu ce dispun altii…! BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    PS relatiile comerciale si politice cu RUSIA sunt normale si ca atare Ungaria primeste cel mai ieftin gaz de la rusi. Noi il tot iritam pe PUTIN facel sluj in fata amercianilor si platim scump gazulDar poate ca o sa ne dea americanii gaze aduse cu …….”avionul„ sau cu ce?

  4. bravo ORBAN
    un primministru patriot si cu coloana vertebrala care nu accepta pozitia de subordonat al statelor ”PRETENE”, nu accepta LGBT in scoli si gradinite , nu accepta baze militare straine pe teritoriul Ungariei si nu accepta nici migrantii planificati de cei de la Bruxelles sa ii intre in tara. BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Pt el conteaza ce vrea poporul sau nu ce ii dispun altii…! BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    PS relatiile comerciale si politice ata cu Germania cat si cu RUSIA sunt normale si ca atare Ungaria primeste cel mai ieftin gaz de la rusi. Noi il tot iritam pe PUTIN si facem sluj in fata amercianilor si platim scump gazulDar poate ca o sa ne dea americanii gaze aduse cu …….”avionul„ sau cu ce?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger