AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban i-a explicat lui Zelenski de ce NU poate alege o...

Viktor Orban i-a explicat lui Zelenski de ce NU poate alege o tabără în războiul pornit de Rusia în Ucraina

orban-zelenskiViktor Orban i-a explicat lui Zelenski de ce NU poate alege o tabără în războiul pornit de Rusia în Ucraina

Viktor Orban i-a dat replica președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care i-a cerut să decidă de partea cui este în războiul declanșat de Rusia. Orban respinge cele două solicitări concrete formulate de Zelenski la Consiliul European, susținând că „acestea sunt contrare intereselor Ungariei”.

„Trebuie să decizi tu personal de partea cui eşti”, i-a spus Zelenski joi seara lui Viktor Orban, care a participat prin videoconferinţă la summitul liderilor Uniunii Europene, făcând aluzie clară la armonia relaţiilor dintre liderul ungar şi preşedintele rus, Vladimir Putin.

Ungaria spune că vrea să-şi protejeze populaţia

Ungaria vrea să rămână în afara acestui război și de aceea nu va permite tranzitarea armelor şi nu va trimite arme în Ucraina. În acelaşi timp, îi ajută cu toate mijloacele pe refugiaţii de război, oferindu-le asistenţă umanitară”, a subliniat Bertalan Havasi, şeful Biroului de Presă al premierului Ungariei.

„Oprirea livrării petrolului şi gazului ar însemna că familiile maghiare ar trebui să plătească preţul războiului. 85% din gospodăriile din Ungaria sunt încălzite cu gaz, iar 64% din importul de petrol al Ungariei provine tot din Rusia”, a reamintit oficialul citat, subliniind că această cantitate de gaz livrată în momentul actual de Rusia nu poate fi obţinută nici fizic din vreo altă sursă.

„Ungaria nu poate permite ca preţul războiului să fie plătit de familiile maghiare. Prin urmare, la fiecare for european, ca şi până acum, vom continua să ne opunem extinderii sancţiunilor asupra surselor de energie ruseşti”, a adăugat el.

Refuzul guvernului Ungariei faţă de cererile lui Zelenski a fost confirmat separat vineri şi de purtătorul de cuvânt al executivului de la Budapesta, Zoltan Kovacs.

author avatar
Andrei Ștefan
736 afisari

6 COMENTARII

  1. Iar a punctat boanghina. NOTA 10!!!

    Ai noștri ar vinde jumătate de țară și cealaltă jumătate ar amaneta-o doar să-l poată pupa-n băs pe senilache, darămite să aibă grijă de români.

  2. Pe 22 martie, Mike Whitney l-a intervievat pe Larry C. Johnson, un veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane. A fost defăimat atât de democrați, cât și de republicani, ceea ce înseamnă că trebuie să fi făcut lucruri bune – https://invictuswebmedia.com/2022/03/24/veteran-cia-armata-ucraineana-a-fost-infranta-ceea-ce-a-mai-ramas-este-o-operatiune-de-curatare/

  3. Report by Patrick Lancaster
    US Navy veteran and independent crowd-funded journalist.
    Over the 8 years of the Ukraine War I made more video reports in anti-Ukraine Government (Donetsk People’s Republic) controlled territory than any other western journalist. All so covered the Armenian Azerbaijan war reaching over 8 million on his youtube channel with his reports there
    I show what the western media will not show you – https://www.youtube.com/watch?v=C3h9Paoy-UA

  4. Bai jidanski de Zelenski, bai micule diktator de tara bananiera din Afrika de la marginea Europei, ungurii tocmai ti-au dat o ditmaia pwula in gura tie, bai ordinarule nazist, cat si natiei tale de ukro-na-zi imputiti, nu aveti decat sa luptati pana la ultimul ukro-na-zi impotriva salbaticilor aia de rusnaci, vorba sefilor vostri amerloci !! Ha ha ha 🙂 A-ti inteles, bai ukro-na-zi, pana la ultimul imputit sa luptati !! Ha ha ha 🙂

  5. Place sau nu, Orban are dreptate. Nu ca ghioceii de la Bucuresti care, la directivele foarte ,,inteligente” ale birocratilor de la Bruxelles au inchis capacitati de producere a energiei electrice si acum miorlaie ca este criza energetica. Iata ce inseamna sa fii responsabil cu cetatenii care te-au ales.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger