AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban i-a dat o "palmă" şi lui Vladimir Putin: singurul lider...

Viktor Orban i-a dat o „palmă” şi lui Vladimir Putin: singurul lider european care a mers la înmormântarea lui Gorbaciov

Viktor OrbanViktor Orban critică dur sprijinul european pentru Ucraina: „Cine ajută Ucraina, cine transportă arme și cine antrenează soldați este în război cu Rusia”

Viktor Orban, singurul politician european de rang înalt care duce tratative cu Rusia pentru livrări de gaze ruseşti, s-a deplasat sâmbătă dimineaţa la Moscova pentru funeraliile ultimului lider al Uniunii Sovietice, Mihai Gorbaciov.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat ungar pentru comunicare şi relaţii internaţionale, Zoltan Kovacs.

Mii de ruşi au mers la funeralii

Presa internațională notează că sunt mii de persoane la coadă, pentru un ultim rămas bun de la fostul lider al URSS. Din delegația ungară condusă de Viktor Orban fac parte politicianul FIDESZ Tamas Deutsch, istoricul Maria Schmidt, directorul politic Balázs Orbán și avocatul și politicianul Imre Kónya, conform MTI.

Gorbaciov a murit marţi seara, la vârsta de 91 de ani, în urma unei „lungi şi grave maladii”, potrivit spitalului unde fusese îngrijit. Mihail Gorbacov a marcat istoria, grăbind, în pofida dorinţei sale, destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, în timp ce încerca să o salveze cu reforme democratice şi economice, punând astfel capăt Războiului Rece. Budapesta a fost eliberată de armata roşie în 1945, iar Ungaria a trecut apoi sub dominaţie sovietică.

Orban îl va evita pe Putin

Kremlinul a anunţat sâmbătă că nu este prevăzută o întrevedere între Vladimir Putin şi premierul ungar Orban.

„Din informaţiile noastre, el (Viktor Orban) va veni doar pentru a-şi lua rămas bun de la Gorbaciov. Nu a existat nicio cerere pentru convorbiri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Nu e o surpriză faptul că Putin i-a refuzat lui Gorbaciov onorurile unor funeralii de statul și a evitat să vină la ceremonia de sâmbătă, sub pretextul că programul său încărcat nu-i permite să participe.

author avatar
Andrei Ștefan
607 afisari

6 COMENTARII

  1. Asta maine merge si la washington daca trebuie asta nu vrea sa zica decat ca merge sa se bage in seama ca umple traista pt unguri nu i pasa de politica.

    • Vai, da, din pacate…. iti dai seama?! Singurul care a înțeles… tu si el sunteti clarvăzătorii umanității!
      Ce legătură are comunismul cu existența unui edificiu de tip stat si cu modalitatea in care in societate se exprimā autoritatea/puterea?!!
      Gorbaciov nu a fost decat un element deteriorat dintr-un puzzle complex. Omul a luat-o la vale pe fondul îmbătrânirii. A devenit emoțional in condițiile in care in pozitiile astea trebuie sa fii extrem de realist/rațional si la fel de CINIC! That’s state business my dear friend!
      Acest Gorbachev s-a pisat pe tot ce era construit in jurul omului neguvernat de relatiile de tip feudalo-nobiliar/burghezo-mosieresc si a aruncat spațiul fizic inapoi sa fie controlat tocmai de catre cei care mint poporul cu televizorul – americanii! Toate eforturile sua au vizat demolarea completa a Rusiei si descaltarea ei de capacitatea de exercitiu in orice plan era Rusia prezentā. Si era prezentā!!! Daca te uiti la Rusia este si a fost mai reala in cel mai mic detaliu promovat de sistem decat orice demers american, fals construit in jurul prestigiosului „half-truths” cu care functioneaza umanitatea in general si identificat de catre imensul Marx… omului ii place sa fie mintit frumos! Omul prefera un trai dulce la adapostul minciunilor dulci, incepand de la paradigma sensului vietii in relatie cu imensa problema a omului – moartea si pina la chestiuni minuscule, care iti spun din frageda existenta ca albastrul e pentru băieți si rozul pentru fete, cand, de fapt, aceste forme de manifestare a materiei nu sunt decat frecvente si lungimi de unda asociate si care indica un anumit nivel de energie a radiatiei electromagnetice(fotoni)(fotoni cu pu lā si fotoni cu pisss dā)(multi, da’ prosti…)
      Revenind… saracul retardat Gorbi… trebuie bagat in pamant cu mai putin fast decat un orice alt batran crăpat in azil… Putin are toata dreptatea din lume să-l desconsidere si sa nu ii atribuie nimic altceva decat faptul ca a fost o piaza rea, nu pentru Rusia si ruși neapărat ci pentru ceea ce înseamnă OMUL in complexitatea sa!
      Toti oamenii trebuie sa poata visa la o viata bună nu doar americanii!!! Nu trebuie sa fii american ca sa fii fericit, cum incearca aceste javre criminale sa ne spuna de cateva zeci de ani…
      Iar acest orbanus nune decat un cățeluș care fura de la masa dulailor. Un chiuaua ratacit…

  2. Chiar toti santeti idioti ?? Pai, ce moment mai bun avea Orbica sa stea la taclale cu pretinul fara sa- i sara la beregata von der nu stiu cum si ceilalti bagraoni ai Iuropei. Auzi, nu si-a stabilit intalnire… pai si-a dus si avocat poate sa-i citeasca testamentul lui Gorbi, nu??? O sa afle si cei care acum sant mirati, peste ceva vreme, de ce s- a dus ungurul la inmormantare.

  3. Sigur ca s-a dus sa aiba o conversatie “pe margine” cu putin. Ungurul e foarte destept si nealiniat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger