AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban, fanul declarat al lui Vladimir Putin. Ce urmează după ce...

Viktor Orban, fanul declarat al lui Vladimir Putin. Ce urmează după ce premierul maghiar s-a văzut cu liderul de la Kremlin

viktor orban vladimir putinViktor Orban, fanul declarat al lui Vladimir Putin. Ce urmează după ce premierul maghiar s-a văzut cu liderul de la Kremlin

Viktor Orban s-a întâlnit, zilele trecute, cu Vladimir Putin, cu care a discutat problema gazului în Europa, dar cei doi au abordat şi tema tensiunilor dintre Rusia şi NATO.

Gazul rusesc este crucial pentru sistemul energetic al Ungariei, a spus vineri premierul ungar. El a adăugat că Budapesta poate juca un rol în detensionarea dintre Rusia şi Occident.

Un nou acrod pentru Ungaria

Liderul de la Budapesta a precizat că ministrul afacerilor externe şi comerţului a reuşit să asigure livrarea a 4,5 miliarde de metri cubi de gaz anual timp de 15 ani, cu posibilitatea de a suplimenta cu încă un 1 miliard de metri cubi, un acord în acest sens fiind aproape finalizat.

Gazul rusesc este cheia asigurării nevoilor de energie ale ţării, a spus premierul ungar.

Ungaria, interesată de relaţiile bune cu Rusia

Viktor Orban nu se ascunde de adevăr. El a recunoscut că interesul ţării sale este să aibă relaţii bune cu Rusia.

De asemenea, premierul maghiar a adăugat că Ungaria poate juca un rol în detensionarea relaţiilor dintre Rusia şi Occident şi urmăreşte să menţină relaţii bune cu Rusia, fiind în acelaşi timp membră a NATO şi Uniunii Europene, ceea ce face „modelul ungar” complet diferit de majoritatea ţărilor UE.

Orban a calificat recenta sa întâlnire la Moscova cu preşedintele rus Vladimir Putin drept o „misiune de pace” şi a spus că, după întrevederea lor, urmează să viziteze Moscova în viitorul apropiat şi cancelarul german şi preşedintele francez.

author avatar
Andrei Ștefan