AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban, fanul declarat al lui Vladimir Putin. Ce urmează după ce...

Viktor Orban, fanul declarat al lui Vladimir Putin. Ce urmează după ce premierul maghiar s-a văzut cu liderul de la Kremlin

viktor orban vladimir putinViktor Orban, fanul declarat al lui Vladimir Putin. Ce urmează după ce premierul maghiar s-a văzut cu liderul de la Kremlin

Viktor Orban s-a întâlnit, zilele trecute, cu Vladimir Putin, cu care a discutat problema gazului în Europa, dar cei doi au abordat şi tema tensiunilor dintre Rusia şi NATO.

Gazul rusesc este crucial pentru sistemul energetic al Ungariei, a spus vineri premierul ungar. El a adăugat că Budapesta poate juca un rol în detensionarea dintre Rusia şi Occident.

Un nou acrod pentru Ungaria

Liderul de la Budapesta a precizat că ministrul afacerilor externe şi comerţului a reuşit să asigure livrarea a 4,5 miliarde de metri cubi de gaz anual timp de 15 ani, cu posibilitatea de a suplimenta cu încă un 1 miliard de metri cubi, un acord în acest sens fiind aproape finalizat.

Gazul rusesc este cheia asigurării nevoilor de energie ale ţării, a spus premierul ungar.

Ungaria, interesată de relaţiile bune cu Rusia

Viktor Orban nu se ascunde de adevăr. El a recunoscut că interesul ţării sale este să aibă relaţii bune cu Rusia.

De asemenea, premierul maghiar a adăugat că Ungaria poate juca un rol în detensionarea relaţiilor dintre Rusia şi Occident şi urmăreşte să menţină relaţii bune cu Rusia, fiind în acelaşi timp membră a NATO şi Uniunii Europene, ceea ce face „modelul ungar” complet diferit de majoritatea ţărilor UE.

Orban a calificat recenta sa întâlnire la Moscova cu preşedintele rus Vladimir Putin drept o „misiune de pace” şi a spus că, după întrevederea lor, urmează să viziteze Moscova în viitorul apropiat şi cancelarul german şi preşedintele francez.

author avatar
Andrei Ștefan
378 afisari

3 COMENTARII

  1. Jurnalizdul Fane ,fan declarat al lui Soros .Nu tu tara ,nu tu credinta.Un robot cu doua sarme in cap.

  2. Noi nu placut Putin noi plăcut Ardeal. Noi nici cand spus Ceka puscat la copii tar cap nu putut asa sentiment.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger