AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban cere Comisiei Europene să suspende procedurile de infringement. „Statele nu...

Viktor Orban cere Comisiei Europene să suspende procedurile de infringement. „Statele nu pot fi contestate și pedepsite”

Viktor Orban cere Comisiei Europene să suspende procedurile de infringement. „Statele nu pot fi contestate și pedepsite”

Premierul Ungariei, Viktor Orban a cerut luni, 22 noiembrie, Comisiei Europene să suspende toate procedurile de încălcare a dreptului comunitar care „ar submina acțiunile statelor membre care vizează protecția integrității lor teritoriale și naționale, precum și securitatea cetățenilor lor”.

Într-o scrisoare trimisă luni președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Orban a spus că „situația de la granițele de est ale Uniunii și dezbaterile care au avut loc între Comisie și Ungaria au lăsat o serie de întrebări cruciale fără răspuns”.

În situația extraordinară actuală, care amenință securitatea și integritatea teritorială a blocului, „statele membre nu pot fi contestate și pedepsite pentru că oferă soluții viabile- dar proporționale- pentru crizele care ne amenință pe toți”, a spus Orban.

„Reglementări învechite și obstructive”

Orban a remarcat că în concluziile sale din 21-22 octombrie, Consiliul European a invitat CE să propună modificări ale cadrului legal „inoperabil și învechit” al UE, pentru a permite „răspunsul imediat și adecvat” al statelor membre în problemele migrației, scrie Hungary Today.

El a citat drept „cea mai slabă verigă” reglementările UE care impun statelor membre să permită intrarea liberă pentru oricine sosește din alte state membre, permițând solicitanților de azil să se deplaseze între state înainte de finalizarea procedurii de azil.

Referindu-se la criza de la granița UE dintre Polonia și Belarus, Orban a spus: „Acum, ne confruntăm cu noi realități. Economiile noastre se luptă, iar migrația este în creștere nu numai în sud, ci și la granițele noastre de est și trebuie să recunoaștem că severitatea crizei actuale depășește chiar provocările cu care ne-am confruntat atunci când discutam despre redresarea noastră economică după Covid-19”.

„Solicit Comisiei să propună adaptarea cadrului juridic la noile realități și, cel mai urgent, să întrerupă aplicarea reglementărilor învechite și obstructive existente și să suspende toate procedurile de infringement care subminează acțiunile statelor membre care vizează la protecția integrității lor teritoriale și naționale, precum și a securității cetățenilor lor”, a spus Orban.

author avatar
Tudor Borcea
166 afisari

4 COMENTARII

  1. Neomarxistii,mafiotii dela UE,alt stat” de drept ” mafiot esuat ca si Romania,ar vrea sa faca din UE un fel de U.R.S.S. Pt. inceput dau directive,indicatii pretioase,sfaturi tyovarasesti,sanctioneaza tarile care-si apara suveranitatea,si in schimb promoveaza cozi de topor,mafioti iesmeni,ca de exemplu Cucuveaua din Romania,sania cu zurgalai,cu tinichele de coada,cocotata la varful UE,sa ” vegheze ” si sa apere legalitatea.

  2. In fosta URSS ,CAER,Tratatul de la Varsovia nu a venit nimeni sa interzica oamenilor accesul in cinematografe,muzee,biblioteci, parcuri,locuri publice,strazi si oriunde.Toata lumea era fericita de sarbatori,se bucura si se simtea bine in modestia ei.Nu mai injurati o epoca in care oamenii se simteau bine,erau saraci dar fericiti,munceau ,nasteau si cresteau copii iar doctorii si spitalele frecau tiparul ca luma era sanatoasa tun.Orban ,aia din Polonia si toti nationalistii estului de ocazie latra dar nu musca.De fapt si-au rupr curul in doua luntre.

  3. Pai tu cand vrei refacerea hungrey mari nu e aceeasi mancare sau ipocrizia n are limita? ??

  4. Dacă ești incapabil să citești și să interpretezi titlul unui articol, nu-ți pierde vremea, du-te la medic!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger