AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban aproape că le dă apartamente gratis maghiarilor. Legea prin care...

Viktor Orban aproape că le dă apartamente gratis maghiarilor. Legea prin care se vând locuinţe la preţuri de nimic

viktor orbanViktor Orban aproape că le dă apartamente gratis maghiarilor. Legea prin care se vând locuinţe la preţuri de nimic

Veşti bune pentru maghiari! Viktor Orban aproape că le dă case gratis!

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, a depus în această săptămână un proiect de lege în Parlament care ar obliga primăriile să vândă chiriaşilor, la preţuri foarte mici, zeci de mii de apartamente închiriate, măsură despre care organizaţiile neguvernamentale şi primarii afirmă că va agrava criza locuinţelor.

Astfel, ar urma ca apartamentele deţinute de municipalităţi şi de stat să fie vândute chiriaşilor cu un discount de 15%-30% faţă de preţul pieţei.

Preţurile caselor din Ungaria au bubuit

De ce s-au gândit ungurii la această măsură? Pentru că preţurile locuinţelor din Ungaria au crescut puternic din 2015, susţinute de subvenţiile generoase acordate familiilor pentru achiziţia de locuinţe noi şi de reducerea dobânzilor, care a alimentat cererea din partea investitorilor.

În 2019, primăriile din Ungaria aveau în proprietate 105.174 de apartamente, respectiv 2,6% din totalul apartamentelor din Ungaria, potrivit Biroului Central de Statistică.

Partea bună la eventuala lege este că Proiectul nu ar interzice revânzarea imediată a apartamentelor, dintre care multe se află în cel mai scump cartier al Budapestei, Castle. Măsura ar ajuta familiile care nu pot cumpăra locuinţe din cauza creşterii recen te a preţurilor proprietăţilor.

Opoziţia a criticat legea. Aceasta susţine că este sacrificat sistemul de locuinţe municipale destinate închirierii, de măsură urmând să beneficieze oamenii mai înstăriţi.

author avatar
Andrei Ștefan
1.178 afisari

5 COMENTARII

  1. asta da legea dar pt cetatenii maghiari nu pt straini ca ungurii au cel mai restrictiv sistem de vanzare catre straini. o sa vina sa cumpere prin Romania tot ce poate ca la noi dau drumul la vanzarea pe nimic la straini iar asta in Transilvania va fi primul client ca doar se face special asta cu cardasia udmr!!!!!!!!!

  2. La noi jidanii da garsoniera cu 40.000 de euro si beti tineri face ipoteca pe viata sa se simta si ei liberi ca in filme. De fapt acum incepe sclavia lor.

  3. Andrei Ștefan nu se dezminte in prostia lui din naștere ! Adica reducând pretul cu 15 sau chiar 30 la suta pentru idiotul asta înseamnă ca se ” dau aproape gratis ” !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger