AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban anunță referendum pentru legea anti-LGBT

Viktor Orban anunță referendum pentru legea anti-LGBT

Premierul maghiar Viktor Orban a anunțat miercuri, 21 iulie, că un referendum va avea loc în Ungaria și a cerut sprijinul alegătorilor pentru legea anti-LGBT, după lansarea unei proceduri de încălcare a dreptului comunitar împotriva Budapestei de către Comisia Europeană.

Autoritățile de la Budapesta au motivat că scopul legii este de a-i „proteja pe copii” și de a „lupta împotriva pedofiliei”.

„Valorile creștine” ale Ungariei

„Pornografia şi conţinutul care reprezintă sexualitate sau promovează o abatere de la identitatea de gen, schimbarea sexului şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârsta sub 18 ani”, se arată în textul  care îşi propune să „protejeze drepturile copiilor”, scrie Digi 24.

Viktor Orban, care se va confrunta cu alegeri parlamentare anul viitor, a devenit tot mai radical în privinţa politicilor sociale, într-o autoproclamată luptă de a apăra în faţa liberalismului occidental ceea ce el susţine că sunt valorile creştine tradiţionale ale Ungariei.

Oaia neagră a Bruxelles-ului

Legea a determinat 17 state membre, printre care Franţa, Germania, Olanda, Italia şi Belgia, să le scrie liderilor UE Charles Michel şi Ursula von der Leyen şi secretarului general al ONU Antonio Guterres  despre necesitatea de a susţine valorile europene. Din cauza acestei legi, premierul Țărilor de Jos, Mark Rutte, a susținut că „Ungaria nu mai are ce căuta în Uniunea Europeană”.

Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement împotriva Ungariei pentru legea sa estimate „discriminatorie”.

author avatar
Tudor Borcea
253 afisari

7 COMENTARII

 1. RE” Mark Rutte, a susținut că „Ungaria nu mai are ce căuta în Uniunea Europeană”.
  Iete-teeeee!!!! Iar io sustzin ca Mark Rutte si Bataavia lui nu mai au ce căuta în Uniunea Europeană. It is my constitutional right! Gata! Am mai rezolvat o problema! Olanda is out!!! Ne intilnim la „Cireshica”!

 2. Adevarul.ro , 20 iulie 2021 , ora 12:17 , articol de Cristina Ene : ” Cum se prefigureaza viitorul Opozitiei Unite din Ungaria pe fondul miscarilor autoritariste ale lui Viktor Orban „. Gergely Kovacsony , primarul Budapestei , il asteapta la cotitura pe Viktor Orban .

 3. Bravo dle Orban
  Omul are sange in instalatie si nu accepta ca tara sa sa fie o colonie a cuiva…………………..! BRAVO!
  Poate vedem pe langa Brexit si un Ungarexit sau polonoexit ori slovenoexit. Multumim din ”inima” celor de la Bruxelles ce ne conduc …………….

 4. Peuple,(cred c-am scris corect), eu n-am nimic cu LGb etc, dar ce nu inteleg si accept este faptul ca EI tin sa se faca cunoscuti intr-un mod indecent, ostentativ. De ce nu pot invata din clasici „traind in cercul vostru stramnt…” pur si simplu.

 5. Pai e democratic poporul crestin o sa spuna ca nu vrea promiscuitate. Vorba parintelui Bartolomeu.
  -Europa este Europa Crestina si nu e Europa Sodoma.

 6. In traducere libera haidem iuniune sa ne invartim in jurul crucii ➕ si nu in jurul rozetei 🌸 castanii…