AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban a reiterat poziția Ungariei în conflictul din Ucraina. Mesajul său...

Viktor Orban a reiterat poziția Ungariei în conflictul din Ucraina. Mesajul său este clar: „Nu vrem să trimitem soldați sau arme”

viktor orbanViktor Orban a reiterat poziția Ungariei în conflictul din Ucraina. Mesajul său este clar: „Nu vrem să trimitem soldați sau arme”

Ungaria trebuie să rămână în afara conflictului militar din estul Ucrainei, a transmis premierul maghiar Viktor Orban chiar înainte ca Rusia să atace țara vecină. Poziție pe care o confirmă și astăzi, după aproape o lună de la izbucnirea războiului.

Prim-ministrul ungar a declarat că pe masa NATO se află „propuneri periculoase” în ce priveşte răspunsul la războiul din Ucraina. Orban a făcut aceste afirmații după o discuţie avută luni cu preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, menţionând că anumite state membre au vehiculat din nou ideea impunerii unei zone de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei.

Ungaria nu se implică militar în războiul din Ucraina

„Săptămâna trecută nu a fost deloc uşoară, dar săptămâna aceasta va fi şi mai dificilă”, a adăugat Viktor Orban, referindu-se la summiturile NATO şi UE.

„NATO este o alianţă de apărare. Suntem capabili să ne protejăm reciproc – de fapt, este datoria noastră să o facem – , dar nu este misiunea NATO să se implice într-o operaţiune militară în afara teritoriului său”, a subliniat premierul ungar.

„Poziţia Ungariei este clară: nu vrem să trimitem soldaţi sau arme dincolo de teritoriul NATO”, a adăugat el.

author avatar
Andreea Vlad
381 afisari

4 COMENTARII

  1. Băiat deștept.

    Eu, în locul plăvanului, aș trimite toți apeviștii atârnători, ăia pensionați înainte de vreme, în Ucraina. Să nu se mai plângă atâta, să ne arate că știu să țină o armă în mână.
    Toată viața lor au șomat și acum guiță că vor pensii de generali.

  2. Orban este de departe cel mai bun prim ministru din UE , prim ministru din RO este un fatalau face jocul americanilor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger