AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban a lansat un nou atac la adresa UE. Premierul maghiar,...

Viktor Orban a lansat un nou atac la adresa UE. Premierul maghiar, acuze grave despre ce s-ar pregăti, în secret, la Bruxelles

viktor orbanViktor Orban a lansat un nou atac la adresa UE. Premierul maghiar, acuze grave despre ce s-ar pregăti, în secret, la Bruxelles

Viktor Orban nu se dezice şi atacă din nou UE. Prim-ministrul ungurilor a dezvăluit ce s-ar pregăti, în secret, la Bruxelles: un suprastat. Maghiarul chiar a plusat şi a zis că Uniunea Europeană se transformă într-un „imperiu” care contravine intereselor naţiunilor de pe continentul european.

În loc de Europa naţiunilor, la Bruxelles se construieşte un suprastat. De aceea, democraţii care se bazează pe valorile naţionale se confruntă astăzi cu cei care construiesc un imperiu”, a spus Orban într-un discurs, potrivit agenţiei ungare MTI.

Potrivit acestuia, construirea unui imperiu european contravine ideii de democraţie şi spune că nimeni nu a autorizat astfel de politici. „Noi ne dorim altceva, noi vrem democraţia democraţiilor, bazată pe naţiuni”, a reiterat premierul.

Viktor Orban vrea reformă adevărată

Europa nu se va schimba şi nu se va îmbunătăţi singură, noi suntem cei care trebuie să o facem mai bună, să o reformăm şi să o repunem pe o cale care a avut succes la vremea respectivă”, a adăugat el, după ce a spus că UE se confruntă în prezent cu o criză la nivel social şi economic.

De asemenea, liderul Ungariei crede că şi Parlamentul European ar trebui reformat, crescând competenţele parlamentelor naţionale, care ar trebui să aibă dreptul să blocheze procesele legislative dacă ar considera că acestea contravin intereselor ţărilor comunităţii europene.

I-a jignit pe liderii UE

”Dacă până acum au ignorat opt comunicate – este exact ceea ce s-a întâmplat în cazul Beijingului -, se vor amuza şi de cel de-al nouălea”, a scris Orban.

Părem tigri de hârtie penibili şi după comunicatele noastre care nu au nicio urmare toată lumea râde de noi”, motiv pentru care trebuie să punem capăt ”acestei practici a Bruxellesului, care se limitează la redactarea de comunicate”, a insistat şeful guvernului de la Budapesta.

Reamintim că şeful diplomaţiei germane a criticat concret Ungaria pentru că a blocat mai multe comunicate comune ale UE, în principal în ceea ce priveşte relaţiile cu China, dar şi cu Orientul Mijlociu.

author avatar
Andrei Ștefan
1.443 afisari

6 COMENTARII

  1. UE e făcută de „ai noștrii”. Ei fac tot felul de uniuni, URSS, USA, UE, pe care tot ei le conduc, în avantajul lor și evident în detrimentul popoarelor. Singurul popor care are de câștigat deocamdată sunt nemții care au transformat toată Europa în propriul lor spațiu vamal. Numai ca valul de emigranți i-a corcit de nu mai știu cine sunt. Felicitări lui Orban ca are curajul sa spună adevărul.

  2. Are dreptate. Fostele tari coloniale Franta, Germania nu pot tolera sa nu mai fie stapani peste prostime. Asa ca se impun prin diverse manevre. UE ar trebui sa fie uniunea statelor EGALE, nu forta unora asupra altora.

  3. Domnul Orban este naționalist ,i-si iubeste poporul și face foarte bine,pe cînd la noi conducatorii pusi de străini i-si bat joc de poporul român,vind toată avuția poporului la straini;

  4. Premierul Ungariei spune lucruri concrete si adevarate ! Felicitari d le premier al Ungariei ! D zeu sa va de a sanatate pt ca aparati democratia ! U E este al tuturor oamenilor si a statelor Europene ,nu este un Imperiu pt bogatasi ,iar oamenii de rand ,saraci sa moara cu zile !Excludem Reforma mizerabila care se face la Briuxlles

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger