Cauta

Viktor Orban a împuşcat doi iepuri dintr-o lovitură după ce s-a afişat cu steagul „Ungariei Mari”. Cum s-a apărat maghiarul

Viktor Orban s-a afișat la un meci de fotbal cu un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, ceea ce include teritorii atât din România, cât şi din Ucraina.

Ungaria Mare, parte a Imperiului Austro-Ungar, o construcție multinațională cu o guvernare bicefală în care Ungaria și Austria dominau un număr mare de alte naționalități, printre care și români și ucraineni, s-a prăbușit după înfrângerea în Primul Război Mondial.

Ucraina l-a convocat pe ambasadorul Ungariei

Ungaria Mare includea, printre altele, teritoriul ucrainean Transcarpatia dar și teritorii precum Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureș, nordul Serbiei și teritoriul Croației și Slovaciei de astăzi. Gestul lui Viktor Orban a provocat inclusiv iritarea României.

În urma gestului lui Vikor Orban, Ucraina îl va convoca pe ambasadorul Ungariei pentru a protesta. De asmenea, a reacţionat şi România.

MAE afirmă că „atitudinea este în contrast evident cu atmosfera de deschidere și relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultări pe care ministrul român al afacerilor externe le-a avut la Budapesta, atât cu omologul ungar, cât și cu premierul ungar”.

Cum s-a apărat premierul maghiar?

​​Acuzat de revizinism după ce a apărut cu un fular pe care era harta Ungariei Mari, Viktor Orban reacționează. „Fotbalul nu este politică. Să nu vedem ce nu este acolo”, a scris premierul Ungariei pe Facebook.

Retragerea de la Națională a fotbalistului Balázs Dzudzsák a fost o ocazie pentru Viktor Orban pentru un nou gest provocator.

Ultimele stiri

  • Răzvan Lucescu – titlul de campion cu cel mai înalt grad de dificultate
  • Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: „Am nenumărate lucruri pe care mi le reproşez” – VIDEO
  • Nicolae Ciucă îşi lansează cartea: Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic
  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Exit mobile version