AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban a declarat război UE: cum şi-ar putea pune în pericol...

Viktor Orban a declarat război UE: cum şi-ar putea pune în pericol propria populaţie, dacă Bruxelles-ul insistă cu legile pro-LGBT

viktor orbanViktor Orban a declarat război UE: cum şi-ar putea pune în pericol propria populaţie, dacă Bruxelles-ul insistă cu legile pro-LGBT

Viktor Orban rămâne ferm pe poziţii. Nu vrea să promoveze legile pro-LGBT, iniţiate de Uniunea Europeană. Ungaria şi-a făcut chiar propriile sale legi împotriva acestui fenomen, al minorităţilor sexuale, iar Bruxelles-ul ameninţă că-i va tăia pe maghiari de pe lista celor ajutaţi cu bani.

Ungaria nu este dispusă să accepte bani din fondul special al Uniunii Europene de reconstrucţie post-pandemie dacă aceştia sunt condiţionaţi de abrogarea de către Budapesta a unei legi care restricţionează informaţiile despre homosexualitate.

Ce legi a făcut Ungaria?

Viktor Orban a introdus recent un proiect de lege care restricţionează accesul tinerilor la reprezentări ale altor obiceiuri sexuale decât heterosexualitatea şi la referiri la alte identităţi de gen decât cea atribuită la naştere.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a declanşat proceduri de infringement împotriva Ungariei, acuzând guvernul de încălcarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale sau transsexuale (LGBT).

Maghiarii, şantajaţi cu PNRR-ul?

Comisia Europeană se află în curs de aprobare a planurilor ţărilor membre de a cheltui ajutoarele pentru reconstrucţie plătite pentru a ajuta economiile să se redreseze în urma pandemiei.

Cu toate acestea, potrivit decretului Ungariei, Comisia întârzie aprobarea planului de reconstrucţie al ţării „din cauza respingerii politice a legislaţiei naţionale privind protecţia copiilor”.

Maghiarii au şi ei condiţiile lor: vor accepta doar un acord în care ”Comisia Europeană nu impune Ungariei o condiţie care nu se aplică altor state membre”, se arată în decret.

Referendum pentru legile LGBT

Orban intenţionează, de asemenea, să organizeze un referendum privind controversata lege. Comisia Europeană nu a aprobat încă planurile de cheltuieli ale Ungariei. Cu toate acestea, există şi alte ţări care aşteaptă încă aprobarea.

Comisia Europeană nu a legat aprobarea planurilor de legea Ungariei. Ungaria ar urma să primească aproximativ 7,2 miliarde de euro (8,4 miliarde de dolari), dar rămâne de văzut dacă aceşti bani vor mai ajunge, în cele din urmă, la Budapesta.

author avatar
Andrei Ștefan
467 afisari

5 COMENTARII

  1. Stati blanzi… Cei care nu uita, adica nemtii, vor face tot posibilul ca ungurii sa nu simta lipsa pomenii conditionate a UE. Noi, adica EI, care ne conduc , (inca), se pare ca le convine sa stea in pozitia ghiocelului si sa favorizeze pozitia „capra”.

  2. bravo ORBAN felicitari
    se vede ca acest primministru pune pe primul plan interesele poporului sau si apoi subordonarea fata de sefii de la UE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger